Congratulation Cik Aanna Gorgeous and Pak Mat! OMG, My bestie has been hooked!

Day 2-Kulim-Penang-Shah Alam

Last Friday I amik half day sebab konon nak gerak ke Shah Alam awal sikit  to catch up Chong Wei-LinDan's match help my bestie, Cik Aanna with her engagement preparation, tapi sebab Cik Najah ada kerja and tak boley nak lari dari komitmen, kami bertolak dari Penang pukul 4.30 petang. Drive laju-laju sebab nak berhenti dekat RnR Tapah cari tv. Alih-alih, jumpa TV tanpa siaran, so sangat kecewaaa dan mendrive laju-laju ke Shah Alam sambil diupdate dengan point2 Thomas Cup oleh sahabat-sahabat yang lain terutamanya AidathePinkgoddess.  Sampai Shah Alam dalam pukul 9, and I went to met an old friend to pass him his things and pergi makan Char Kuey Teow yang tukang buat tu masak sambil tengok Thomas Cup so tak berapa nak sedap sambil ditunjuk jalan ke rumah Cik Aanna. Pukul 11 baru sampai di rumah makcik Cik Aanna untuk menolong. Time nie dah jadi zombie so tolong komen saje sambil baring di sofa buat macam rumah sendiri. Tapi serius kagum, mini dais yang DIY plus masak sendiri yang super sedap plus kerjasama between her families sangat mengagumkan! I mean mereka tolong bagi komen membina and hormat dengan pilihan tuan punya majlis. I love that!


Day 2: Shah Alam-KL

 
Lokasi tempat kejadian yang penyaksikan talian pertunangan mereka diikat. Amboiii ayat! 


Make up-make up 

HantaranS from her to him. Theme: Scarlet and White 

 
Bunga Sirih junjung 


  
Teka ape ni? 


  
NEXT body care and wallet, brought to her from UK


FCUK men set, also sent from UK


 
Pink Fondant Cake yang I kempunan nak rasa =( 

HantaranS from Him to Her: Theme: PurPLe

 
Sirih Junjung 


 
Bamboo Palm from Clarks 


 
Fondant and Cupcakes yang sangat sedap! Saya dah rasa sebijik. 


 
Of course: 916 Diamond Ring From Tomei. Okay, Tomei je ada 916 with diamond kan? 


 
All the hantarans 

So tomorrow nya, berlangsunglah majlis pertunangan Cik Aanna and Pak Mat Hafeedz. Everything went smoothly and nampak macam majlis yang diberkati, alhamdulillah. Saya yakin ini adalah berkat kesabaran Cik Aanna menghadapi pelbagai dugaan besar2 yang berlaku before majlis nie. Salute her for that sebab sangat tabah and layankann je dugaan-dugaan tersebut, tak mengeluh langsung macam orang lain sambil kata, "Kita kan nak buat baik, yakin mesti Tuhan akan tolong" Betul pegangan Cik itu! Saya akan gunakan untuk majlis saya pulak. 


DIY Dais. Simple and dalam gambar nampak cantik. 

roZiana Zain 


Berdebar-debar menanti orang yang dicintai datang meminang. 





Rombongan lelaki dari Teluk Intan sampai lepas Zohor and datang meminang Cik Anna kita. Ikut adat Jawa Selangor, half duit hantaran dah dibagi masa ni, maka alhamdullialh, semuanya sudah diserahkan. Perkahwinan dijangka akan berlangsung tahun depan bulan x insya allah.

Check deposit hantaran 




The crowds 


 


Aaminn. Selesai bincang. 


Aaminnnn!


Nervous di luar.  


Membebel. Buat rumah makcik Aanna macam rumah sendiri pulak.

After selesai semua, aktiviti menyarung cincin berlaku and bergambar bersama rakan-rakan and family. Saya selaku bride-to-be's maid juga tidak ketinggalan untuk makan 2 kali tambah walaupun before majlis sy dah makan sepinggan. Semua salah CikMah (makcik Aanna) sebab masak sedap sampai sekarang daku teringat! (oh, dia buat catering, so orang Shah alam boley panggil die especially untuk masak makanan VIP) 


PurPLe LaDy in action! +D 

 
Alhamdulillah. 


 
Sonok makcik dapat bakal menantu. 


Cium tangan mak mentua.


 
The ring! 


Patah hati lelaki-lelaki di luar sana melihat posing ko nih na.. 


Cantik kan? Berseri-seri je. 


Bila si tunang dah masuk 


 


Uohh, suka Cik Aifa tengok Cik Anna dah diikat.  

 
Yey, rakan-rakan micro-e Unimap 





Menu makanan hari tu adalah:
Nasi Jagung oh sedapnya
Daging masak lemak oh lembutnya
Ikan Masin goreng oh Garingnya
Ayam goreng rempah oh enaknya
Babat (perut lembu) masak merah oh paling terliurnya
Sayur goreng pun sedap jugak. 

 
Oh, pencuri makanan  


 
Yang belum diikat 


After majlis. Saya stay sampai habis majlis tapi tak tolong cuci periuk pun. +_+ 


Her cousin pun nama Eppa jugak woh! 


Congrats Girl! You look gorgeous as always. 

To Cik Aanna and Pak Mat Hafeedz, Congratulations on your engagement! Sangat suka tengok korang bertunang  akhirnya after pelbagai dugaan. Lepas ni lagi besar dugaannya especially nak kahwin nie sebab sentiasa dalam hati ada syaitan. Nauzubillah. Tunggu aku dah kahwin nanti aku tolong ko bunuhkan syaitan. ;p Love you girl, jadi tunangan orang baik2 ye.
  
Sekian, Kamsahamida~

FurFLe NoTes: After majlis, saya, Cik Najah, Cik Youmie, dan Cik Yana berfoya-foya ke The Mines. Suka sangat sebab dapat jumpe corset bra  dah lama tak lepak dengan mereka and tak tau lepas ni boleh lagi tak ber-vacay sebegitu. =(




5 doll(s) whispering:

Aida The Pink Goddess said...
May 20, 2010 at 8:20 AM

congrats anna! u mmg gorgeous,

eppa, sy terliur dgn makanan2 tersebut especially perut sapi kegemaran sy!

PurPLe LaDy AiFA said...
May 20, 2010 at 9:07 AM

sy sik makan perut.. tp time rasa nya nang nyamaaaaaannnn gilak! hihi. g pengilan org jawa nang makan nyaman2. hihi

Anonymous said...
May 20, 2010 at 11:19 AM

aifa: hahaha..menu perut tuh bukan msk merah..masak palembang..nyum nyum...teringat time2 tgh pose nih..huhuhu..

aida: tQ..xsbr nk jumpe aida time kenduri aifa nnt..:)

PurPLe LaDy AiFA said...
May 20, 2010 at 4:17 PM

oo masak palembang ka? patut sedap semacam je. aku tgk dier kaler merah trus assume masak merah. hehehe. ko pose pe? nazar ke?