Cik Serry Radix and Asri's wedding, Batu Pahat, Johor.

Day 4: KL-Batu Pahat-KL-Penang


*Entry pasal Jumaat and Sabtu lepas pending ye. Tak cukup bahan pulak.

So last Sunday, saya telah ke Batu Pahat menghadiri kenduri housemate zaman Unimap dulu, Cik Seri Radix. I tell you, this girl aaa, sangat lah kontroversi and punyaa lah berahsia sampai die bagitaw die nak kahwin semua pun tak percaya. Tibe-tibe je and seriously x sangka die akan kahwin secepat ni. Hehee. Dah jodoh kan cik Serry.

2 jam drive from KL menaiki CCF Najah, sekejap je kami berjaya sampai ke rumah pengantin. Time kami sampai pun pengantin ni pakai kaftan lagi, and mak andam pun tak sampai. Kami pun menyibuk-nyibuk tengok gambar pernikahan mereka which happened hari sebelumnya . Theme sama dengan hari time kahwin which is putih pink. Sweet sangat sebab everything is white and pink and no other color mengacau. Amboi seri, ni mesti preparation mantap!

Sweet tak? Saya suka woh! Rendang je pelamin ni sesuai dengan pasangan nih. 


I expect nak makan nasi ambang and telur pindang bila dah sampai kat Johor nie, tapi tak dapat pulak. =( Tapi tak pe, briyani dia pun sedap jugak! Nyum2, saya suka. Saya pun dengan sesuka hati nye bertanya berapa harga sekepala, then I was surprised sebab RM8 je. Worth every penny ok. Dengan semi deco arabian canopy and white skirting and  pink tied ribbon, I love it so much! 

Bini orang dengan kekasih orang. 



Nasi briyani Johor. Sukanya saya, rasa nak tambah lagi je. 



Meja makan beradap. Sweet and simple kan? 



Bunga pahar telur itik. Nak telur pindang! Nak! Hihi 



Kan i dah cakap, semua ikut thema! Perfecto. 



Candy Kuih-muih buffet


Saya pun suka the simplicity of the majlis. Pelamin akad tu mmg sweet, deco bilik tidur pun simple and sweet, everything just so perfect sebab tak overdo! One of my personal favorite wedding la nih. 

 
Door gift untuk tetamu. Sweet. 



Comey tak? 

Oh, baju pengantin pun saya suka sebab simple and most important thing, tudung tu pun besh. Macam Nor Juma Habib pakai time wedding die, and I'm planning to do so for my own day nanti. 

Pengantin perempuan, Cik Serry. Time ni pengantin lelaki tak make up lagi. 



Youmie testing pelamin 



Rakan-rakan Unimap yang hadir 



Oh, harus saya feeling pengantin jugak. 









Najah kena bengkokkan badan pulak. 



Amboi serry seronok gila jadi pengantin. 






Serry, nanti ajar cmne nak pakai tudung cm nie ye. 



Wonder girls. Ek? Tapi sorg tu dah Madam! ;p 



Heading home. tak sempat tunggu groom sampai sebab kami nak ke Penang pulak. 


To Cik Puan Serry and hubster, Congratulations sebab dah jadi hubster-wifey! Lepas ni tak boley nak childish lagi da.. Jadi isteri yang baik and dengar kata suami ek. Lagi satu, jangan jerit kuat sangat time malam-malam tue. =D 

Sekian, Kamsahamida~ 


11 doll(s) whispering:

Nurul Huda Jumri said...
May 19, 2010 at 9:22 AM

owh..seri dh kawen eh...hihi...best la deco dia...sweet mcm dia jgk..(^_^)

cik selamah kundang said...
May 19, 2010 at 9:23 AM

weh.tak puas hati ni.mana pengantin lelaki?kawen sorang?hahaha

.:Mrs. Engineer:. said...
May 19, 2010 at 9:57 AM

sweet lh pelamin die... :)

PurPLe LaDy AiFA said...
May 19, 2010 at 11:20 AM

kak huda,
heee tu la pasal.. sweet kan semua tuh..

cik muney,
tu yg die sendiri ckp, gambr sorg2 mcm org bertunang plak.. lorh, kan dh citer panjang lebar kat atas tu.. pengantin laki x make up lagi. die smpai kul 230 later.

mrs engineer,
aah, pelamin akad. mereka x sanding. sweet and simple kan?

~ciK seRry~ said...
May 19, 2010 at 12:00 PM

tHanks sgt2 cik eppa aka purpLe lady sBb sudi dtg dari jauh!! kesiaann kOrang x dpt juMpe laki aku..huhu~.. ari tuw sempat bWk baLik gOody byK x? x sempat nk lAyAn korang sAngat2..Sori taw!!! ;( apeLa eppA ni puji byk2 sgt...hehe..biAse2 jerk..canOpy tuww sUme CateRer tu yg sediaKan..BaJu tuw sy yg nk SEBIJIK tiRu kat majaLah PESONA PENGANTIN..hihi..tp Bab tudUng tuw maK andAm tu yg pkiKAN..sy pOn x reti cik eppa..hUUU~ tapi gOOdy Beg adaLah idea KAMI berdUa :) hasiL jerit perit air tANgan penGAntin tiaP ari baLik kejE peNat buAT LubANg n iKAT reBEN..ngeee~ alhamdullillah majLis berjLan lancar..x saBo nk ke kucHing tenGoK teMa purpLe! neWAY thaNKS a LOt!!!!! (^__^)

aCik GeE cHoMeY said...
May 19, 2010 at 12:21 PM

aduh...sweet plak tengok pink nie kan....
lawa la....
org johor....mmg ade telur pindang kan...:-)

PurPLe LaDy AiFA said...
May 20, 2010 at 9:16 AM

hazzy,
die mmg gile pink pon. huhu

acik gee,
aah, sweet kan? tu la. tp skrg tak byk yg buat sbb leceh. hee

cik serry,
heee. xde puji lebih2 la. puji sbb mmg betul2 suke. huhu seri, tudung tu kt dlm pakai anak tudung ke tdung ariani versi kecik ek? pastu kat luarnye selendang ke tudung segi biase?

cik selamah kundang said...
May 20, 2010 at 9:41 AM

jadi korang xtunggu dah?

~ciK seRry~ said...
May 20, 2010 at 9:57 AM

tUdUng tuw aNAk tudung yg baHagian dPn dia keRas n da ade mAnik2 biDed tuww..:) tudUngnyer 4 segi kain jojet ke aPe ntah naMenyer..cara pki x taw sbb mAK andam leTak then letAK mcm2 pin 2minit da siAP mcM mee meGgi :P

PurPLe LaDy AiFA said...
May 20, 2010 at 10:18 AM

cik selamah,
aah, x sempat nak tggu.. huhu

cik serry,
ohh begitu ek. okay2. noted. nnti nak cr and try dulu a.. nak check sesuai x dgn muka.. hihi