1M 1W 1D: Oh tolong tenangkan daku. (sambil dengar lagu Muse: Time is running out)

Oh, tengok la alarm ticker saya tu, 1 month, 1 week and 1 day! OMG, rasanya belum apa-apa lagi yang sudah di prepare.  Ntah la, apa je yang kena prepare untuk majlis ni ye? Bila fikir balik memang macam banyak, tapi bila nak start buat tu, eh, apa yang kena buat? Sesungguhnya saya memang sangat tak orgazine. Sia-sia beli organizer, walaupun dalam tu penuh dengan macam-macam contengan.



Let's see checklist spontan for both day.

Akad Nikah 3rd July 2010:

Theme: Scarlet

Invitation cards:Done. Tapi additional card belum print lagi.
Mini dais: Deal with vendor, tapi belum finalize. Deposit dah bayar.

Baju berlulut: Oh, belum finalize lagi nak pakai baju negara mana.
Dress akad nikah: Done, perlu kurus kurus kurus to fit it perfectly. Tried it with corset bra, terlalu mantap terus rasa Pamela Anderson.
Veil: Pending. Should contact aunty and ask for it.
Tudung: Separuh dah beli. Beadings belum jahit, tapi dah jumpa potential person to do that.
Shoes: Done. My mum beli. Not my taste, but saya pakai je
Accessories: Perlu ke pakai tiara? KIV. Barang Kemas  pakai yang dalam peti besi kat rumah je.
Bunga tangan: Done.
Make Up artist: Booked.

Hantaran for him: Yang melibatkan makanan belum beli lagi and kopiah. Yes, he demand for kopiah instead of songkok. Layan je Kekasyfi Hati tu. Deco will done by aunties.
Hantaran for me: All items done. Cake je belum. Secret Recipe kat Kuching tu ada fondant cake x anyone? Deco hantar kat bridal house.
Bunga pahar: Belum beli. Oh, lupa.
Pulut kuning: Belum cari siapa yang berpotensi untuk sponsor buatkan.

Bedroom set: 100% serah kat abah and my sis. Tak taw la apa jadi, tapi saya tak kisah, just wait and see.
Curtains: My mum handle jugak. Redha je.Belum tempah lagi.
Stairs deco: Materials dah beli, pending on deco and photos.
Canopy and tables: Booked, Tapi deposit belum bayar. Serah bulat-bulat kat bondaku.
Carpet: Pending jugak sebab my mum handle.

Food: Belum book caterer okay!!! sekian. *rasa nak meroyan atas lantai dah takat sini*
Door gift: Payah nak decide. Tak settle-settle lagi.
Bunga manggar and bendera: Yes, saya memang nak feeling zaman orang dulu-dulu kahwin, nak letak bendera sebagai penunjuk jalan. =D Bendera x done lagi, bunga manggar dah beli.

PA system: Done.
Song selection: Belum lagi untuk majlis di rumah.
Photographer: Booked and deposit paid.
Videographer: Booked. 

Wah, ini baru rough checklist. Belum tengok yang details nye. Belum tengok checklist untuk majlis resepsi lagi.

Oh, satu I tertinggal:
Borang nikah belah laki: Settle.
Borang nikah belah perempuan: Tak buat apa pun lagi! Tok kadi tak book lagi. Abah, sila gunakan kuasa anda!!

TIDAKKKKKKKK!. Feel like to fly my ass back to Kuching right now. Risau mengalahkan kucing hilang anak dah nie. apa lagi saya belum buat, apa lagi? tolong tanya ye, as reminder kepada diri sendiri jugak. 

Sekian, Kamsahamida.

FurFLe NoTes: Tak mampu nak teruskan dengan checklist majlis resepsi. *Aida, terpaksa engkah lagu tema k entry tok. 

12 doll(s) whispering:

Aida The Pink Goddess said...
May 27, 2010 at 12:14 PM

yaraabi, sk sangka check list sepanjang tok oh, time tunang dolok, i m bz for my viva, so ALL done by my mom and sis.. huhu...

take a deep breath eppa.. ehehe

eppa the song, i have no TM for that, freedom of usage! he

Anonymous said...
May 27, 2010 at 12:27 PM

sabar epa..by the time nnt, semuanya mesti akan selesai punye..jgn pening2, usaha takat mana yg boleh yer my friend, yg lain tuh kite tawakal..
xpe, aku akan doakan sama supaya semuanyer elok jer..tp ade satu nk pesan..pakailah corset tuh..teringin nk tgk ko jadik pamela anderson..br la meletops..hikhik

-ana-

PurPLe LaDy AiFA said...
May 27, 2010 at 1:37 PM

aida,
hahaa.. thank you! aok, yalah time tunang awk riya blog awk pon sik berupdate. tauk2 dah btunang jak. heh. sy pon berharap ngan umi, abah ngan adik sy yg rah sinun jak nek tok. susah nak meremote dr jauh tok.

anna,
thank you!! *hugs* aameeenn... tu la. aku buat yg termampu je.. yg len kne redha je. hahhahaa. sempat lagi tue.. gile pamela wei.. aku tgk pon terkejut. haha

cik selamah kundang said...
May 27, 2010 at 1:45 PM

yeay.xlama dah nk p jalan.best!

~ciK seRry~ said...
May 27, 2010 at 3:57 PM

Dear Eppa...

ReLekss...jGn pening2..seteLkan yg wajib uTk aKad niKah dl yer..sbb AKad niKah tuw yg Wajib kan?..

and the Most imPortant thing is..CatErEr cePAT bOok by diS weEk..:)

sbb CaterEr yg sedAP dan beSh bknnyer snG dpt kaLo dah dKt sebuLan ni ok?coOl..cool jerk..nnti sy dtg kucHing lg! hehe..

PurPLe LaDy AiFA said...
May 27, 2010 at 4:25 PM

muni,
ceh, x membantu.

cik serry,
oh..thank you! penting neh dapat nasehat dr org yg berpengalaman neh.. hihi. tengkiu seri. saya akan berusaha sebaik mungkin. hihi

jane said...
May 27, 2010 at 11:55 PM

lor akak da nak kawin ke???weeeeee
suka2









hahhahahaha
congrats

QueenWizza said...
May 28, 2010 at 8:36 AM

uiks.. caterer plg penting! cpt book yg tu.. hehe..

cool cool..tarik nafas slow2 pastu settle kan semuanya secepat mgkin..1 bln tak lame.. hehe

mesti epa rs i menambahkn stress hee..sempat punya!! :D

PurPLe LaDy AiFA said...
May 28, 2010 at 9:07 AM

haha. xder la.. okies2.. buat yg penting dulu kan...? orite babe. tq for the advice. heeee

nanaruzana said...
May 31, 2010 at 8:54 PM

aiyok...the borang kebenaran nikah tu dik oiii!!! xdek kapet xpe....haihhhh...cpt2...yg tu mn leh tangguh2....perlu kamu..wali dan saksi tuh.....

PurPLe LaDy AiFA said...
June 1, 2010 at 10:40 AM

ouhhh kak nana! terus nerveous dengar kak nana ckap cmtue.. baiklah, akan saya kerahkan abah saya buat ape yg patut.. ape je kne buat ek? blur3