Sekitar ABPH 2009

*konon-konon nak buat live blogging. Sapa rajin baca. 

Opening superb. Combination sangat besh Faizal Tahir and Bunkface! Faizal Tahir is over energatic  as usual, tapi that IS him. Kalau bukan over bukan Faizal Tahir la kan? Tapi, awat Sam buat color muka mcm tue? Easter Parade ke Sam?

Suddenly my favorite song, Bad Romance diputarkan. Keluar la dua orang pengacara malam itu, Raja Azura dan Sh. Shahira. Tak pasal2 Bad romance jadi Ramlah Ram. Cehs! Fabrics baju menarik, no wonder, sponsored by Jakel. I love Sh Shahira's hair style. Simple and beautiful. Kalo I free hair dah lama kawen buat rambut mcm tue. Habib Jewels sponsor utama. Nape tak nak sponsor utk my wedding skali Pak Habib ooi?


Scha, Ummi dan Awal jadi penyampai anugerah pertama. Scha- dia sebut Ummi Nazeerah baru pulang dr Melbourne USA ke td? Bukan Australia ke? Kata Awan Daniaaaa.

So, result.

Pengacara Lelaki dan Wanita Popular 
Aznil Hj Nawawi & Fara Fauzana

*Woh, Pak Nil dpt anugerah kali ke 7 woh! Al Fatihah jugak untuk Din Beramboi.
*Eh, Sarimah tercalon tapi die x pegi sebab baru je die hosting debaran AF8 td kan?
*Cantik baju Fara! Ilusi mengecikkan perut. Boleh diapplied ke atas baju honeymoon kot.

*Iklan*

Eh, rupanya Din Beramboi tercalon untuk Penyampai Radio Lelaki Popular rupanya. Al fatihah lagi sekali untuk arwah Din Beramboi.

Hosh, kenapa la rambut chef wan macam tue? Nampak berisi dah Chef Wan. But still… awet muda. X nampak macam nak jadi atuk pon.


Penyampai Radio  Lelaki dan Wanita Popular 
Faizal Ismail& Fara Fauzana 

*Tinggi jugak si FBI tu ek? Kali ketiga dah FBI menang anugerah nie.
*Fara menang lagi. Memang expected.

Drama sebabak: siapakah mereka itu?

ONM and Dato M Daud Kilau. Vocal perempuan tu out la.. Ok, I'm not a fan of hip hop. Boring.. Ble M Daud Kilau nak kluar neh?

Oh hoooo.. Kluar dah Raja Gelek sebenar. Lagu wajib everytime g kenduri kawen! Ahha. Amboi abang M daud Kilau.. Banyak baju. Mesti terorder lebih nie, tu la psl kne pakai berlapis2. Xley decide pakai baju ape la tue.

Lawak la Sharifah Shahirah. Comey baby tu wei!

Artis Berkumpulan Duo Popular
Bunkface.

 Eh, pendek nye ucapan? Tapi tolong la korang, proper sikit penampilan. U all tu idaman generasi muda taw. Pengaruh kuat woh! 

K, tu la dulu. Makanan malam yang diorder dr housemate baru sampai, so xleh nak menaip. 

Tak ingat dah sampai mana. Yana, Along and Adnan Sempit jd penyampai. Memang lawak, seriously. Tapi baju Yana tu camouflage baju Scha tadi la. Dedahan bahu je kat opposite side.  

Artis Komedi  Lelaki dan Wanita Popular
Nabil dan Nurkhiriah.

*Kesian Nabil, memang kena kaw-kaw plak. Tapi serious, part dia jauhkan diri dari Irma tu memang buat I tergelak.
*Adui Khiriah, mestila awk ramai peminat! Lakonan berkesan you.. I pon minat taw.

Persembahan Azlan and the typwriter. Alaahai. I still miss Lan with MUH! Itu baru combination terbaek… Lan, balik la ke pangkuan MUH. .

*iklan

Cantik gila rantai yang Kak Engku pakai. 

Artis Baru Lelaki dan Wanita Popular
Black&Yuna

*Eh, sapa Gambit?
*Blackkkkkk, sape la mendesign baju anda tue? Kesian betul tgk org jd artis kne pakai baju sponsor nie..
*Yuna kat LA kan? 

Haaaa.. Dah tukar baju pon Kak Sharifah kita. Memang I tunggu.

Persembahan- bakat2 baru yang harap pada rupa

*Er, malas la nak komen, nanti peminat marah
*I miss KRU!
*Diana Danielle cantik laaa… Kena minum Pati Berry ke baru leh cantik mcm die?
*Perempuan baju Hijau and Biru tu sape?
*Lagu KRU is forever KRU k.

Pelakon TV Lelaki dan Wanita Popular
Remy Ishak & Tiq Zaqyah

*Lelaki hot-hot tercalon. Giler ar.
* Penangan Adam Nur Kasih.
*Oi, kenapa baju watie tue.. Aduh..
*Baju Tiq mcm over plak.. Fabric x besh.
*Haha. Kesian Remy, nervous sangat la tue. Nasib baik Rosyam Nor ade tolong si Remy nih.

Tribute Performance for Ustaz Asri
Kau Pergi Jua.
-Sayu, syahdu. Sedihnya…

Artis Nasyid Popular
Rabbani
*Nak cari balik lagu-lagu nasyid In Team, Hijjaz, Raihan lepas nie. Teringat zaman sekolah agama dulu.

*Baju liyana jasmay sentiasa panjang heret lantai tapi cantik 
*Lomantik nya Datuk K and Siti tue ek.. echey. 

K, Enough. Penat dah. Daa~

Sekian, Kamsahamida~ 

FurFLe Notes: Adam and Stacy sangatttt la energetic. X sangka vocal Adam dah improve time buat live performance. 


11 doll(s) whispering:

zielalala... said...
April 5, 2010 at 9:49 AM

dear u anta baju nikah kt mane? reply kt my komen yer..

Aida The Pink Goddess said...
April 5, 2010 at 9:52 AM

plg sik thn, scha madah, melbourne, USA????? aduuuhhhhhh... its OZ laaaaaaaa

Jard The Great said...
April 5, 2010 at 10:26 AM

adam mmg hot.. ehehe

ezzati said...
April 5, 2010 at 10:44 AM

mcm pengulas berita hiburan pon ada..kikikik...mmg xble blah part2 dak2 tu nyanyi lg kru..

PurPLe LaDy said...
April 5, 2010 at 11:12 AM

zielalala,
ok, dh reply.

aida,
aok eh!!!! sy pon trus, scha????

jard,
tu la.. penangan nur kasih woh!

zati,
hihi. pengkritik kejap. tu la.. spoil malam semalam je mereka tue.. huish

Aida The Pink Goddess said...
April 5, 2010 at 11:56 AM

setuju with eppa, faizal tahir mesti Over the top, nya rozita che wan versi laki.ahaha

yup, baju farah kacak!!

adam menang!! i loike..hehe i mean remy.he

time rabbani pun sy teringat time kita sekolah dolok, lelah dubbing lagu dalam kaset.ehehe

scha ya leka nya ngegeh ngan awal yalah nya fikir melbourne di US ya.hehe

siti menang expected cuz taun tok sikda org mnyerlah.he

alu nulis blog sy ctok.haha

PurPLe LaDy said...
April 5, 2010 at 2:28 PM

aida,
ya mena kata awak ya! huhu... remy menang alu sy teringat awak ngan ima. nak kitak duak gago nak nangga cita nya blakon ngan jue aziz time raya riya. hehe.

aok scha ya eh. gik gago ngan awal. hihi.

taun dpn siti sekda maybe aizat ngan faizal tahir la jdnya.. sikkan la bintang af8 leh menang. hahaha

kenak jakel sik sponsor kain nak lebih kacak k sidak pengacara ya oo? beaded chiffon kaaa..ohoh.

Aida The Pink Goddess said...
April 5, 2010 at 4:54 PM

jakel spon stok lamak sik dibeli org.ahahha

aok2, remy berlakon jd ustat! haha

PurPLe LaDy said...
April 5, 2010 at 5:27 PM

aok.. ustaz palsu! huhu

pasya yuna menang pon sy tringat awk ngan azza! haha

Aida The Pink Goddess said...
April 7, 2010 at 4:44 PM

pahal ingat ngan mek duak azza? sebab mek duak 'peminat' keras nk? hehe

PurPLe LaDy AiFA said...
April 7, 2010 at 4:57 PM

YES! haha. kita 3 peminat keras nya bah.