Kinabalu 3: Shop till you drop.


Let us continue reviewing the vacation. Of course sebab  ni vacation only for ladies, kami memang hadiahkan satu hari khas untuk diri sendiri bershopping. The largest shopping mall in KK is the famous 1Borneo. Kalau dekat Penang, agaknya menyamai taraf Gurney Plaza, and if dekat KL, sama macam One Utama (kot).  Parking is never a problem as they provide spacious cheap parking during weekdays. 

 
Lucky fcuk. Hampir terbeli untuk Kekasyfi Hati.

 
Cantik kan interior di sini?

They gathered all the branded boutique here, so it was damn easy for us to find everything we need. Target utama kami semestinya Levi's, Ninewest, CK, FCUK and Guess. The great thing is the service was always tip-top as the salesperson never judge you when you entered the shop unlike some boutique 'here'. So kami dengan sesuka hatinya tried every piece of jeans dekat semua butik dengan rasa gembiranya.  Hasil dapat FCUK sehelai for Cik Aanna. Me? Nyesal tak beli Levi's Black Slim Cut tue...nyesall sangat sebab tadi check dekat Gurney, tiada ba!  

 


 
Woo, hasil tangkapan. 

 
I gain a few pounds, so my jeans size jadi 26. =( 

Cam-whoring. Finally, I owned a lipstick! Tgh nak menyesuaikan diri. 

 
Cari Sylvester ni ye kalau nak ke sini. 

Wajib singgah ke MAC outlet especially dilayan superb oleh si Sylvester Jack ni. Testing the suitable lipstick and he recommended us with the most perfect color for our lips. At last dapat sorang 2 batang and I was so happy sebab the limited edition of Viva Glam Lady Gaga sangat perfect for my lips. Hee. 

  
Gaga ooh la la, want your bad romance.

Oh yes, ada satu kedai bunga(serbaneka) wajib pergi tatkala di 1Borneo nie. Kaison rasanya nama die, located dekat the lower ground floor. Banyaaaakk sangat artificial flowers super murah, english vase, clear glass, candles, frames, curtains and everything yang you boleh buat as deco for your wedding or your house. I pon dah borong sampai 3 kotak, haha. 


 
English frame yang super murah.

 
Tengok mini pile nie, 99sen je. Dah la kaler purple. Sesuai utk wedding favor tapi dah terlambat untuk I beli. 


Enough with the clothes and make up, later at night we went for pearl and crystal hunting. Kalau pergi time siang, you guys boleh jumpa banyaakk dekat Pasar Filipin, tapi if the price concerns you, better go to Pasar Malam Kampung Air. Note that this Pasar Malam akan tutup pukul 11 malam, so make sure you arrive early. Oh, Kampung Air ni juga terkenal dengan black area, ala-ala Lorong Haji Taib di KL itu. ;p 

 


 


 


 
Hah, sudah. Borong lah ye. 


Eh, pendek pulak entry untuk tempat shopping. Tak sabar nak cerita pasal makanan dan island hopping pulak. =)

Sekian, Kamsahamida~ 



9 doll(s) whispering:

Aida The Pink Goddess said...
April 18, 2010 at 11:55 PM

my favouritest entry! hhihih

Ms. Omey said...
April 19, 2010 at 8:09 AM

i study di UMS dulu! hehe, tapi kan i nak tanya branded stuffs kat sabah bukan ke lg mahal compare to semenanjung?

PurPLe LaDy AiFA said...
April 19, 2010 at 9:02 AM

aida,
hahaa.. mine would be food. always.

ms omey,
ooo lucky you! cntik giler UMS. hee. erm.. tu la.. terpikir gak. tp sbb aritu ade half price kot. lgpon the salesperson dekat sana super baik and x judge customer, sbb tu kami terpikat dan terbeli. hehe

QueenWizza said...
April 19, 2010 at 9:39 AM

bestnya brg2 kt kedai serbaneka tu..cute2..eheh

.:Mrs. Engineer:. said...
April 19, 2010 at 9:49 AM

waaa...besh nye.. :)

**sile bg alamat anda ke email sy : ilyani.ruslan@gmail.com

PurPLe LaDy AiFA said...
April 19, 2010 at 11:27 AM

wizza,
aah, situ super byk.. dh le murah2. kagum gle.

mrs engineer,
ok, done. =)

Anonymous said...
April 21, 2010 at 3:13 PM

aku dh teringat kedai kasut nine west tuh...adoilaaa...

-ana-

PurPLe LaDy AiFA said...
April 21, 2010 at 4:56 PM

aku teringat jeans levi's tue. sob sob sob.. cdey2.

ivor said...
November 26, 2011 at 3:09 PM

hello how much is the fcuk t-shirt? does penang gurney has this clothes outlet? or maybe just the fragance store ?