Weddings in Kedah.

Kalau ada cuti 3 hari time weekend, schedule mesti penuh dengan aktiviti kenduri kan? Alih-alih lagi sekarang umur 25 tahun, so memang siapa yang lahir tahun 1985 mesti target nak kawen tahun nie. Dulu masa kecik-kecik bila ditanya, target nak kahwin bila? 25 tahun!

Minggu ni, I dapat 2 wedding invitations. Seorang tu colleague secompany, seorg lagi housemate final year. Congrats to both of the couples.

Jue and Rizal's.
Even Jue tu kawan I, I awal lagi kenal Rizal ni, time internship dulu. Jejaka ni agak digilai oleh rakan-rakan seintern sebab kepetahan dan kefasihan beliau bercakap English ala-ala UK style. So semua kagum dengan cara dia bercakap and technical background dia.
Setahun lepas tu, time I masuk balik kerja dekat department yang sama, I kenal Jue. Time tu Jue pulak intern kat situ. Tak sangka pulak dia couple dah dengan Rizal time tue. Huish, dah jodoh mereka.

So, tahun lepas pulak, lepas grad Jue pulak masuk company nie balik and keje dekat sini. Panjang jodoh mereka, akhirnya kahwin Jumaat lepas. Heee, I'm happy for both of you!


Silalah melayan gambar PurPLe Lady menyibuk di kenduri.

Nak jugak interframe entry ni dulu


Liku-liku perjalanan ke Kuala Nerang.


Makan dulu sebab lapar. Pantang jumpa makanan. I loveeee Kedah's wedding sebab ada acar buah yang sangattttt sedap and gulai kawah jugak! 

 
Sedaaaapppppp, seriously!


Ni lah Jue. Comey je dia. Jadi pengantin pun sempoi takde nak kontrol2.


Rakan-rakan sepejabat 


Suka betul amik berkat pengantin baru nie. Si PurPLe Lady tu tak malu duduk atas kerusi sekali dengan pengantin. Macam nak rampas takhta pulak.


Spotted. Door gifts yang banyaaaakkkkk.


And wedding pressie for the bride and groom. Balut pakai pertas warna 50sen. Yang penting isi kat dalam. =D

Ika-Juhan's wedding


Sebab kenduri Ika-Juhan dekat Kulim je, I pergi yang dekat Kuala Nerang ni dulu. Tak sangka jauh jugak Kuala Nerang nie, ingat sejam je dr Kulim. So timing agak lari di situ and tak sempat nak berjumpa rakan2 unimap yang agak ramai di sini. Kecewa2.

Ika dengan Juhan ni pasangan paling femes la dekat Unimap dulu. Mereka kenal time orientasi 1st year rasanya, and mula berpacaran tidak lama selepas itu. Femes sebab muka and perangai sama, memang macam kembar. Mereka kahwin ni pun ramai yang tak percaya. ;p Apa-apa pun congrats 4 both of you, semoga bahagia ke anak cucu. Anak mereka nanti mesti lagi sebijik muka 2-2 nie kan?


PurPLe wedding. I like!


Pengantin ni pun cool and relax jeee.


Haa, memang loving couple. Juhan tak reti nak duduk diam, that's why semua gambar dia blur2.

 
PurPLe Lady with the mempelai. Eh, yang peluk Juhan tu tangan Ika ye. Not mine. ;p

Cik Anna with the bride. Tengkiuuu Cik Anna sebab sudi tunggu aku yang super lambat ini.


Masing-masing ambik berkat pengantin baru. Aura-aura.


I love her hand bouquet!

Besh nya byk jemputan kahwin nak dihadiri. Semoga bahagia selalu to kedua-dua pasangan. I'll pray the best for you.

Sekian, Kamsahamida~

FurFLe Notes: Nantikan aktiviti selepas kenduri dalam update seterusnya.


11 doll(s) whispering:

Hazzy Ishak said...
March 2, 2010 at 8:51 AM

ramai yang kawin
bulan ni my fren nak kawin..
macam tak percaya

Aida The Pink Goddess said...
March 2, 2010 at 9:00 AM

waaa, bestnya kawen! semua org kawen, sik lamak gik eppa kawen! hehe

PurPLe LaDy said...
March 2, 2010 at 10:44 AM

hazzy,
aah.. ramai giler bulan march nie espeacially.. hihi. kan? cm x caye kawan2 sume nak kawen dah.

aida,
hahhaa.. gik ada beberapa bulan. ;p

ezzati said...
March 2, 2010 at 11:04 AM

purple pelamin tu sweet laaaaaaa..

Aida The Pink Goddess said...
March 2, 2010 at 11:45 AM

eppa, u make me miss bawal.. u look really good in bawal, and anything!

Nazz@Purple said...
March 2, 2010 at 2:04 PM

cantik nya bju pengantin wane purple tu.

~dARlee zURiS~ said...
March 2, 2010 at 2:21 PM

org nk kawen tak elok duduk atas pelamin org lain.ti hilang seri.hehee...

natrah-ishe said...
March 2, 2010 at 2:27 PM

aku baru nk tnye tgn sape yg peluk juhan tu.. seb bek ko explain awl2.. hehe.. neway, tgk gmbr ko ngn ika last tu, mmg lebey kuang la wey.. =p

cik selamah kundang said...
March 2, 2010 at 5:01 PM

ira dgn wan xabih2 jiwang

PurPLe LaDy said...
March 2, 2010 at 5:45 PM

zati,
kan? same cm kaler wedding wizza kat shah alam aritue.. huhu

nazz,
betul2. everything in purple mmg cntik. ;p

zuris,
yeke? alamak.. xley wat lagi dh pasni. aritu pon kne pkse ngan pengantin suh duduk sekali.. hihi

aida,
heee, sy sik dpt k tudung lain. payah. ya sy gik setia ngan bawal. hehe

nat,
heh.. sme ke? nnti aku tgk katne yg sm. hahaha. tu la kan? nmpak mcm tgn aku je yg peluk. bhya neh. kalo xde inai kat tgn ika tu mesti lg kontroversi..

muni,
itu la psl. pasangan air mata. =D

Aida The Pink Goddess said...
March 2, 2010 at 10:17 PM

where got! u look dem gorgeous in shawls also k, muka awak tirus! pakaey apa pun ngenak!