Wedding update version 1.


Yey! The wedding ticker has finally been placed at the sidebar. And what surprised me is, OMG the wedding day is getting nearer. Macam baaaanyaaakk lagi belum settle.

So I'll be back to Kuching tercinta tomorrow to settle some wedding things and pay what necessary. Bye bye my $$$$$$. *Sigh*


This is my checklist for upcoming Kuching trip.

  1. Pay the wedding hall rental fee
  2. Get update with wedding procedure in Sarawak
  3. Meet a few photographers, ask for the best photos and quotes.
  4. Meet the wedding planner, pay down payment for hall deco and home.
  5. Meet my make up artist, testing the make up for solemnization and reception.
  6. Find the right 'berlulut' costume(S).
  7. Confirm and pay the homestay for Kekasyfi Hati's family
  8. Get my printed wedding cards.
  9. Confirm the tudung keringkam from my aunty
  10. Celebrate my belated birthday with family


Finally, bawak Kekasyfi Hati Jalan-Jalan Sambil Makan di Kuching. Yes, he'll be coming home with me. Sangat teruja, sebab for the very first time he'll be coming for a vacation, bukan beraya, bukan sebab nak bertunang and bukan sebab jaga my abah yg skt macam previous 2 years.Ho yey, tak sabar!

During a visit to Bridal Boutique in Kuching last January 


My lovely ladies yang juga bridesmaid during solemnization



Hunting for fabrics to be given to my bridesmaids 


Pakcik jual sabok rah India Street. Sabok tok rega ribu-ribu woh! 



Saaaaangaaaaattt lembut okay!


Oh  update!  My wedding dress for reception dah siap. Sangat tak sabar nak pakai. Tapi still dekat Butik lagi because my one of my designer cum tailor tak sempat nak tgk her finishing good sebab terberanak lebih awal from the expecting date. Luckily her partner ade dalam projek  menjahit my dream dress. 

Halfway done dress sebab Beading belum tampal lagi. My mum yang akan jahit the beads for me later. Currently dia tengah memborong sekilo beads from Jakarta and Bandung. 

Ok, will update more nanti.

Sekian, Kamsahamida~ 


FuRFLe Notes: Walaupun tak pernah merasa baju raya dijahit oleh mak sendiri, tapi when she offered nak jahit beadings for my wedding dress, i was like, HAPPYnya! Mama's touch on my wedding dress, i love!



12 doll(s) whispering:

Hazzy Ishak said...
March 24, 2010 at 3:28 PM

wah tak sabar nak tgk hasilnya

Aida The Pink Goddess said...
March 24, 2010 at 3:31 PM

welcome home both of u!! bestnya, ur dress definitely breathtaking!!

Hayatul Akma @ Ima said...
March 24, 2010 at 4:59 PM

bestnya epa!! i know pakcik yg jual sabok ya hehe

nanaruzana said...
March 24, 2010 at 5:32 PM

berlulut dan tudung ape tuh..keramkam tu ape eppa..?

PurPLe LaDy said...
March 24, 2010 at 5:58 PM

hazzy,
heee.. diri sndiri pon x sabar jugak sbnrnye. sbb tu time dpt call dr butik tu trs directly g sana time balik keje. huhu

aida,
sik sbr blt kch! hee, aaaminnn... hope everything is within my expectation. =)

ima,
aih, cmne ko kenal??? mena kah nya nang salu jual sabok k urg besar2?

kak nana,
berlulut tu adat kat sana. kira mcm malam berinai korg la. tp berlulut ni lps akad nikah. heehe.

tudung keringkam lak ala2 veil tp gn fabrik bawal. pastu ade disulam dgn benang emas yg tebal tu. yg tu pon warisan turun temurun di sana jgk. hehe

Aida The Pink Goddess said...
March 24, 2010 at 7:00 PM

ima & eppa: mek duak eppa boring nenga crita pakcik ya.hehehe...

ezzati said...
March 25, 2010 at 1:16 AM

eppa..rasa cam penah tgk pakcik tu kat india street...hehe

PurPLe LaDy said...
March 25, 2010 at 8:57 AM

crazybeautiful,
aah, tp mahal. haha.

aida,
aok ehhhhhhhhhh... susah li kita duak nak lari dr nya!

zati,
pergh, kepopularan pakcik ni mmg dasyat.. zati pon penah ke kedai die ke? hehe

oon said...
March 26, 2010 at 7:12 PM

aihhh nang kach sabok ya! nak silver2 pink2 ya. so chic!

nang ribu2 reganya tek (terus ngempas dirik)

JSS said...
March 27, 2010 at 9:24 PM

dear purple lady,
tudung keringkam tu special made just for you, atau warisan turun temurun, atau memang available sesiapa boleh beli walaupun bukan orang sarawak?

kalau boleh dibeli... agak2 lah range hara berapa ya?

(if you dont mind I am asking lah..)

PurPLe LaDy said...
March 29, 2010 at 11:44 AM

oon,
aok koh... agak kitak rah india street nangga. =)

JSS,
tudung keringkam ni sape2 boleh tempah. ni mmg warisan melayu negeri sarawak. design tu ikt pilihan sendiri, or if nak kelainan, boleh custom made jugak. tp harga die mg agak mahal la tapi, range 1k ke atas selalunye..