Pasar Sarikin di Kg Serikin, Kuching

A MUST MUST MUST place to visit while you're in Kuching (on weekends only). It will take for about an hour and a half  from the main city of Kuching to reach there. Syurga shopping sebab if you guys pergi shopping di Shopping Complex, absolutely the things super mahal sebab harga Semenanjung and Sabah Sarawak memang berbeda. 


So, this pasar is the best place for you to shop. Kebanyakkan barang dari Bandung and the quality is much better than Padang Besar and Bukit Kayu Hitam. Kira kalau yang branded tu lagi best yang dekat sini la. TAPI TAPI TAPI, kalau nak ke sini memang kene bertolak dr Kuching at 7am  because kawasan penjualan ala-ala di Wang Kelian, where all the gerai located by the roadside and tiada laluan berbumbung untuk anda bershopping. Sediakan payung atau topi besar tepi pantai sebab cuaca selalunya agak panasss.


Things yang selalu pelancong borong dari sini is of course kebaya2 Jawa indon, kain2 sulaman yang super murah, kain batik, langsir, tikar, jeans levi's, branded luggage or handbags or laptop bags, bekas letak kuih time raya, and etc2. Terlalu variety okey!


Mari kita lihat apa yang menarik di pasar Sarikin.

 
Langsir yang panjang-murah sangat. 

  
Oh, this scarlet! Memang sesuai dengan tema majlis ijab kabul saya. 


 
Handbags! Beli la ELLE tu, xde siape tahu tu tak ori. ;p 



 
Kain lace plus satin. Harga dijamin tak lebih RM70 per set.  


 
Batik dan kebaya sulam. Kekasyfi Hati borong 6 set yang I pegang tu sebab nak bagi kat makcik2 die. 


 
Kebaya Jawa versi panjang 


 
Scarlet! cantik la kaler nie. 


 
Love. 


  
Harga dijamin takkan lebih RM200!


 


 
Nak pakai sebagai persalinan pengantin pon boley.  


 


 
Silver tu sangaaaatttt cantik, kan? 


  
This dress is for Cik Anna Gorgeous to wear on my wedding day. 
Attn Azza and Aida, pakey baju camtok time majlis resepsi sy lak aa... 


 
PurPLe Lady in PurPLe Kebaya


 
Boleh pesan dekat tauke heavenlystunning.blogspot.com


 


  
Rambang mata gila-gila woh!


For those yang tak berkesempatan datang ke Kuching, no worries as my bestie, Azza the Buttercup can help you. You can request the items yang you nak, color etc2,  then wait until she posted the items on her blog, then just grab it! Kebaya sulam pun ada. Just check her blog.


For time being, her stock is limited. What I can suggest here is, you describe the items yang you nak to her, pay her some deposit and ask her to shop for you. Don’t forget to mention my name supaya she can give you more discount. Boley zaa oo? ;p

Sekian, Kamsahamida~ 

FurFLe NoTes: Tiba-tiba rasa nak yang silver tue untuk diri sendiri. Macam baju Bunga Citra Lestari la pulak. 







6 doll(s) whispering:

Hazzy Ishak said...
March 30, 2010 at 8:08 AM

WOW WOW WOW
gojes
byk gile baju

PurPLe LaDy said...
March 30, 2010 at 9:09 AM

Hazzy,
saaaangaaattt banyak and sumpah murah gler.. takkan dpt with that price dekat msia nie.

cik selamah kundang said...
March 30, 2010 at 9:19 AM

cam best nk pkai tunang.tp pastu xpakai2 dah.hahaha.

Aida The Pink Goddess said...
March 30, 2010 at 9:59 AM

woww, mcam ya kah baju yg perlu dipakey? hehe, serikin, nang haven..hehe the bags have improved, semakain grade A gamaknya.heehe

ElyaElmo said...
March 30, 2010 at 2:34 PM

gi kuching soping baju kebaya ka??

PurPLe LaDy said...
March 30, 2010 at 2:46 PM

muni,
selamba je pakai utk kenduri kawen kawan2. hoho

aida,
heaven oo. geram sy nak meli..aok, mena kata awk, bag nya makin bgs. sy meli lappy bag sia. hehe.

aok, baju kedak ya. alang2 glem. heh.

elyaelmo,
x, g kuching nak settlekan psl majlis kawen. sopping utk kawan2 je, diri sendiri kne berjimat. ;p