Gathering gadis-gadis Unimap

I had a really great weekend last week. University's friends merangkap housemates and jirans during Unimap dulu all gather to Penang to attend Ika's wedding. So, after the wedding reception, they all melepak at my house in Kulim sementara menunggu tuan rumah yakni PurPLe Lady utk balik dari Kuala Nerang. Sorry kawan-kawan, timing sungguh lari time tue. Kesian korang, tak dapat layanan sempurna.

Maka, planning untuk mandi-manda di Sedim hampir di cancel kerana hujan lebat. Namun, kesungguhan dan keazaman yang kuat untuk kami bermandi sungai seperti zaman remaja dulu mendorong kami untuk meneruskan jua rancangan awal tersebut.

Mari kita melayan gambar untuk membuatkan anda semua teruja dengan air sungai yang sejuk di kala cuaca yang panas ini.

Perjalanan mencari spot yang sempurna




 
Gadis-gadis program mandi-manda


Keychah and Raudah pun ada sekali.


Najah nak jugak peace kat belakang


Rummet forever 


Bermanja-manja di dalam sungai sedim


Sejuk.... Sebab lepas hujan


Oh.. hanyut ke pelamin dah Cik Serry nie.


Gadis pembuat sandwich, youmie-chan


Puas dah mandi macam zaman Bukit Air dulu.


After beraktiviti sebegini, perut mula berbunyi-bunyi. Lapau! So, tuan rumah pun membawa mereka ke the famous Mee Udang Sg Dua.

I pun tak ingat nama restoran nie, tapi memang selalu disinggahi oleh selebriti-selebriti seperti angkasawan negara, krew hot fm, selebriti tv3, Tomok and pelbagai orang kenamaan yang lain. The food price pon agak murah berdasarkan pengalaman I ke situ.

But service malam tu agak hampeh, maybe sebab kekurangan pekerja and tetamu yang agak ramai. Dengan minuman yang diorder asyik tersilap hantar, dengan udang yang terkurang satu dari yang dipilih, mee goreng sedap yang sampai agak lambat and macam-macam lagi. But overall, Mee Udang untuk 5 orang makan, sotong goreng tepung, ikan goreng tepung and kerang rebus and 8 jenis minuman, total is RM65.30. So, berbaloi la jugak. Nasib baik pekerja di situ reti nak mintak maaf, so, no issues here.


Kira Cik Serry, kira.


Haaaa, bukan ke 6 helai udang kat sini??? Bukti woi, bukti!


Time dihidang kat kami, kerang ni jadi kaler putih dah. Kena sental agaknya.


Tetamu-tetamu yang datang melancong.


After makan, gadis-gadis pun menuju ke pusat karaoke untuk berhibur. Pukul 2 baru sampai rumah. Agak liar, tapi berhemah k.

Sekian, Kamsahamida.


FurFLe Notes: Kiranya this gathering is for Cik Serry yang bakal berkahwin bulan Mei nanti. Sila lah percaya, memang berita sungguh, benar dan jujur! Mari kita ke Johor pulak. =D



20 doll(s) whispering:

Hazzy Ishak said...
March 3, 2010 at 10:53 AM

tak penah makan agi kat sg dua
try makan mee ketam/udang kat juru plak..
kat situ pemes gak...teheheee

siap promote kg sendiri plak...aish!

cik selamah kundang said...
March 3, 2010 at 10:53 AM

restoran aur gading...hehehe

ya, sosial berhemah sekali.gadis rumah no 4 memang camtu.baik2 belaka.baik2 syg pun ada.caih

youmie said...
March 3, 2010 at 11:01 AM

haha..kire iyekan jek tu..ni party utuk seri.. kat johor nnt..party utuk eppa plakla ye..kite awalkan 2 bulan.. huhu~ papepun best jupe korng sume...cianlaa dah de 2 "isteri org" xley ikut.. hihi~

Anonymous said...
March 3, 2010 at 2:10 PM

aku pon gadis unimap lagik....ruginyer xdpt mensumbangkan lagu bersama...waa...buatlah lagi mcm nie... =_= (ana)

PurPLe LaDy said...
March 3, 2010 at 2:55 PM

hazzy,
aah, juru nye ketam mmg feveret diwaktu tgh hari.. sedap2.

muni,
yeee betol!! 100 markah utk anda. ingat sbb ade mende lain ke kat situ? ;p

youmie,
heee.. tu lah. party utk die lah tue. cmne plan nak ke johor plak pasnie ek?

eh2, nnti kalo nak mandi air terjun lagi ajak lah sy.. even lps kawen pon. kekasyfi hati kata ok, just karok je xley dah.. haha

aanaa,
cpt wat b4 aku kawen.. mandi manda no hal.. karok je problem. huhu. ko gadis unimap dari dlu sampaii skrg.. haha

ezzati said...
March 3, 2010 at 3:46 PM

u xde dlm gambo ponnn

cik selamah kundang said...
March 3, 2010 at 4:50 PM

hahaha..ada2.memori terpahat.cait.jiwang~

PurPLe LaDy said...
March 3, 2010 at 5:00 PM

haha. x sangka zati perasan. i amek gamba pelancong, so mmg xde dlm gambo dah. ehe.

muni,
dh agak dah. jiwang.

~ciK seRry~ said...
March 4, 2010 at 10:18 AM

gatHering utK i ker??? wahhh sUnggUh teRharuu!! i NAk kaWEn da erk?? kaRok nO haL yg peNting Laki i smpi skrAng x taw kat peNang baLik 2 pagi! kaLo x mau nyer Lps ni x diiZinkan jumpe x-cLasmAte! ahhahaha~

~ciK seRry~ said...
March 4, 2010 at 10:21 AM

eh Lupe nk cKp...teNkiUw sO mUch cik pUrpLe Lady kerNa bawa jLn2 dan memUasKan hati sayE!yeeeYy~

Nota kAki: IngAt Lagik x jLn nk g ke rumAh sy di parIt rAje yg dihidgKn pUCuk ubi msk Lemak+iKan masin?? :P

PurPLe LaDy said...
March 4, 2010 at 10:47 AM

cik serry,
aiks, anda di sini. kagum2. ehe. itu la pasal.. balik 2 pagi, tido 4 pagi kan? kan? haha.. better jgn bgtaw. kaata parti bujang. hoho

jalan x brape nak ingat tp mknn tu mmg ingat! sedappppp la ikan masin ngan pucuk ubi tu. nyum2.waa teringin dah~

~ciK seRry~ said...
March 4, 2010 at 11:08 AM

mmg seNtiAse mEngiKuti peKemBanGn d cNi...CuMe x bg KomEn..ehehe... =)

p/s: mmg sWeet MemOry dan Rase nk kaRok dgn koRang lagik sBb kaRok dgn BujAng2 UTare jer dpt berDansa dGn geDiksnyerrR..:P

PurPLe LaDy said...
March 4, 2010 at 11:49 AM

ooo yeker.. hehe. malunye saye.

kan kan? bes kan karok sambil berdansa ramai2? x pelu control2 suara segala. just for fun! wa.. beshh beshh

jap g nak lunch carik pucuk ubi msk lemak nga ikan masin. arap2 jmppe. ;p

~ciK seRry~ said...
March 4, 2010 at 11:55 AM

neWay TenKiuww sO much ya!!=D taUn depAn boLe la buAt paRty istRi2 Org puLaK erkk....oPppssss...hahahaahah~

eppA, PucUk uBi mCm tuw aDe kat joHor jer...hihi..

PurPLe LaDy said...
March 4, 2010 at 2:32 PM

haha. boleyh2.. nnti suh encik2 suami gather tpt len..

alaaaaa... ptt pon x jmpe td.. jmpe tempe je kat tpt tue.. haiseh.

natrah-ishe said...
March 5, 2010 at 11:13 AM

jeles nye aku xde kt tmpt kejadian.. =(

PurPLe LaDy said...
March 5, 2010 at 11:42 AM

bak kata serry, taun dpn kita buat gathering isteri2 org plak ek.. hehe

najah said...
March 7, 2010 at 4:00 PM

aku tak dapat join tahun depan ;P..

seronok la karoke mlm tu...huhu..pasni karoke kat johor plak...yey akhirnye aku ke johor stlh 25 thun hidup...hahaha

PurPLe LaDy said...
March 7, 2010 at 5:06 PM

najah,
hahaa.. leh je nak join. amik berkat..

oioioi.. jom plan nak ke johor nie.. xlm lag tue.. huhu

ADAM said...
March 25, 2010 at 5:40 PM

wah..special nya menu depa di sedim