Gimme more PurPLe!

So, where have I been hiding for the whole last week? Mesti lah preparation for my big day! This entry kita cerita perihal trip to KL dulu yer…



So, kekasyfi hati and I departed from Kulim at 9 am and reached KL at 12. We decided nak jadi macam tourist, sebab bawak backpack yang penuh dengan lappy sambil ada kantung kamera di leher. So, parking dekat KL sentral and amik LRT menuju ke Jalan TAR. Destinasi utama? Jakel la… always be my favourite fabric store. Suka sangat sebab sangat banyak choice and fabrics pon cantik-cantik. dan mahal juga.




Tak lama berada di situ sebab tak da hati nak belek kain-kain lain sebab takut terbeli. Main purpose is to buy the fabrics for my wedding dress. My tailor said that I need at least 8 meter organza, (ok, mesti you guys kata, ORGANZA?? So yesterday! I know2, tp I ikut cakap my tailor je, xley imagine plak), 8 meter lace and 5 meter satin. Maka, selesai membeli satin silk and organza, both at RM35 per meter, we terus beredar ke SEMUA HOUSE nak survey hiasan hantaran, but couldn’t find any yang outstanding.



Swirl Potatoes! Nyum2!

Kekasyfi Hati enjoying his potatoes.

So after kecewa di sana, both of us berjalan sambil melancong di Pasar Malam Jalan TAR menuju kearah stesen monorail. On the way ke sana kan ada banyak fabric stores?? Heaven gila! Singgah la ke Euro Moda kejap sebab nak cari fabrics for the bridesmaid.

Oh, heaven nya! Semua purple!


I told her, gimme more PURPLE! Loike~


Jumpa the right purple color! I suka, but tak sure the bridesmaid suka ke tak..heee. ;p
I have to choose this purple to make a contrast between me and the Miss Bridesmaid.

Teka teki: Kenapa fabric stores heaven?


Then we headed to LowYat to buy gadgets2 untuk hantaran.

Itu lah cerita my last Saturday. Sambungan on last Sunday, nanti ye.


Ok, Sekian Kamsahamida~

FurFLe Notes: I found the most beautiful tiara while wandering around KL. Tapi membazir je kalau beli kan?
<~_~>

10 doll(s) whispering:

~dARlee zURiS~ said...
February 6, 2010 at 1:07 PM

bestnye shopping nak kawen!
:)

Aida The Pink Goddess said...
February 6, 2010 at 1:54 PM

untungnyerrr bridesmaid!! the kain is super nice from euro moda some more!

~ms tepung~ said...
February 6, 2010 at 3:45 PM

tgk org pakai purple..buat rasa nk kawen je lagik....
pentudahnya tgk gmbr kawen sdiri jelah...hihihi

Hayatul Akma @ Ima said...
February 6, 2010 at 4:42 PM

suka entry pasal wedding! mau lagi!

ezzati said...
February 6, 2010 at 4:53 PM

syoknyeee..nak kawen gaksss..hheehe :p

Riena said...
February 6, 2010 at 7:59 PM

Oh PURPLE is SEXY!
Untung nyer bridesmaid!!!!
@_@ gaggagagaaa...
Girls, let's don violet lens!

PurPLe LaDy said...
February 7, 2010 at 10:56 AM

zuris,
hee.. besh tp sayang tgk $$$ mengalir..

aida,
so sorry for ktk duak aza. i tried to find red at euro moda for both of you too, tp red nya super sik kacak, i want my bridesmaids to look good.. =)

ms tepung,
hello~ =) nice profile photo! i cari gambar kahwin you dekat your blog, tp belum jmpa.. nak jgk tgk wedding in purple. sumber inspirasi..

ima,
haha.. ilek2 ma.. i'll update and share everything on wedding prep! hee

zati,
hihi.. bglah hint kat encik saiful anuar anda.. hihi

kak biena,
heeee... untung pengantin dpt kitak jd bridesmaid! =)

fanadz said...
February 8, 2010 at 11:41 AM

canteknya purple~~[i pon gile pepel jgk.hehe].

PurPLe LaDy said...
February 8, 2010 at 12:49 PM

heee.. welcome another purple lover. =)

~ms tepung~ said...
February 16, 2010 at 7:28 PM

gambar kawen carik kat tag big day...xpun archive bulan 6 taun 2009 ~ but of course suda basi =p