Shopping macam orang kaya!



Yes, and this is only applicable under 1 condition:

Semasa membeli barang hantaran ketika Year End Sale!


Such a heaven. Terus terasa nak berterima kasih dekat nenek moyang kerana mencipta adat Melayu sebegini!


Saja nak show off Rayban kekasyfi hati yang ditaja sepenuhnya oleh ING.


Disebabkan Penang tidak ada Isetan seperti di KLCC itu, maka kami bercadang terus ke Parkson Gurney Plaza for hantaran hunting. Even terperangkap dalam traffic jammed yang super jammed, terasa sangat berbaloi kerana menemui outlet Charles and Keith yang baru dibuka di sana. (Booooo, lambat! Kuching pon dah lama bukak)


Padan muka kena bawak barang sendiri. +_+

T shirt and jeans sangat sesuai digunakan ketika hendak bershopping secara besar-besaran.


Hasilnya, hantaran part 1 pun settle. Yang menariknya shopping di Parkson ni, every RM100 spent, customers will be entitled to get RM10 voucher. So, dengan rasa takjub dan gembira nya PurPLe Lady berjaya memperoleh foot wear ini secara free. EVERBEST, tak pernah dengar jugak jenama ni, tapi harga sampai RM300 lebey. Nasib baik discount 50%, so gunakanlah voucher tadi sebaik-baiknya.




Kasut ini super selesa, sebab tu saya pilih dia berbanding Carlo Rino yang hanya gah pada nama itu.


Shopping tatkala Christmas Season juga diserikan dengan pemberian gift seperti beg ini apabila membeli set perfume. Sungguh seronok dapat beg Tommy ini kerana boleh merasa feeling2 Chinese Lady yang pergi kerja membawa beg mahal2 sebagai alas laptop. Huaaaahua.




Oh ya, setiap RM500 yang dibelanjakan di Parkson juga melayakkan kita menjadi ahli club Parkson Elite. Banyak benefits yang kita boleyh dapat melalui kad ini, tapi hanya boleh digunakan di PARKSON sahaja, kalau Parkson Grand tak boleh ye. Sila layari laman web Parkson (www.parkson.com.my) untuk keterangan lanjut. Btw, saya ada 2 kad Parkson ni, sapa nak bagitaw ye, bukan nye saya nak guna sampai 2 pon kan?




Ok, sehari je boleyh shopping sebegini. Yang lain-lain, membeli belahlah di Jusco Dato' Siti. Lame kan saya, baru nak buat member card setelah habis gaji bulan-bulan dilaburkan di sini. Ceh!




Hello Mr Batman, bye bye Year End Sale. =(


Sekian, Kamsahamida~


FurFLe Notes: Kalau nak beli iphone dekat Malaysia ni memang kena guna line Maxis ke??? Tolong jawab.


11 doll(s) whispering:

AiFA Cho-CHang said...
January 5, 2010 at 11:06 AM

awk shopping di kl lagik best!

cik selamah kundang said...
January 5, 2010 at 11:13 AM

xshopping.tp perabih mkn jer

~dARlee zURiS~ said...
January 5, 2010 at 1:17 PM

rasa cam nk kawen lagi sekali pulak
boleh sopim sakan lagi.hahaaa
;p

AiFA Cho-CHang said...
January 5, 2010 at 2:03 PM

muni,
out of topic.

zuris,
hehe.. xpe zuris, nnti anniversary ke-5 ke, 10thn ke, wat la majlis ala2 majlis kawen lagi... suh anak2 jd pengapit.. heee

ezzati said...
January 5, 2010 at 5:59 PM

charles n keith ada kt Gurney!!waaa..menarikss..baru je beli henbeg dia kt pavillion :)

p/s: xperlu guna line maxis..beli je iphone byk d pasaran..pstu decide la nk guna line mana..cuma maxis tu ada promo..tatau la cmna..

Aida The Pink Goddess said...
January 5, 2010 at 8:36 PM

endorphin dispense!!! huhu good feeling after orgasm. haha

AiFA Cho-CHang said...
January 6, 2010 at 8:44 AM

zati: aah.. ader. br je bukak. hee, org x beli lagi brg2 C&K.. tggu sale dlu. huhu

ima: yessss... all girls' fav!

aida: agree2! but for my case, its the 3rd coz the 2nd would be makan2. haha

Riena said...
January 6, 2010 at 10:13 AM

iPhone : Not only with Maxis but buying the set only would be damn pricey.
Best nya shopping!

arrizz said...
January 9, 2010 at 5:40 PM

dah lme x g shoppg..jeles tgk ko weyhh..hehe