Newly Wed:Puan Natty and Encik Yazid


At last, ada jugak gadis micro-e batch yang masuk 2004 berkahwin! Memang dah dapat diagak memang die ni yang akan kahwin dulu. Mana tak nye, dulu dalam kuliah kelas micro-p Encik Imran PGL, dia sibuk mem-plan nak kawin tunang time besday laki die, kawen time besday die. Tapi tu la, bukan senang nak kawen ikut date macam tue, semua pihak kita kena kira. Last2, 8 Januari la tarikh akad nikah mereka. Alhamdullilah, selamat jadi wife orang dah Cik Natrah nie.


Maka, perkahwinan yang wajib dihadiri ni pon diadakan dekat rumah pengantin perempuan di Manjung Perak. Mula-mula kami ingat nak picnic sambil berfoya-foya di Teluk Batik, tapi kurang mendapat respon yang baik dari budak-budak di selatan. So, kami pon p balik hari je lah.


Gambar-gambar dibawah ditujukan buat tatapan Cik Youmie yang berada di Dhaka. Sikit je gambar nye mi, kami pon x taw nape kurang bergambar kali ni. Maybe sebab ummi x de kot? Heee.




Pintu gerbang tempat pengantin sampai. I assume mereka disambut dengan kepingan petal rose sbb nampak banyak kat lantai. Kami lambat sikit, that’s y tak sempat tengok.




Ni haa pengantinnyaa….Berseri-seri! Kenal dari skolah lagi tue. Tengok la pelamin tue… Sape leh lawan ke-besaran kerusi tue? Memang maharaja sehari la..






Kami yang datang dari jauh menjadi dayang-dayang dan hulubalang setia. Tengah tunggu turn nak bergambar.




Budak-budak lelaki micro-e dari utara.


Gadis-gadis unimap dari utara.



Haruslah mengambil berkat pengantin baru. Aura nye skali.


Yazid share-share experience ke tue? Heeee, awalnye. Nat? Jawab.


Controversy! Radzi akur natrah kahwin dulu dari die kot. Dulu mereka saling tidak menggemari, berbaik pula di hari perkahwinan cik Nat.



Kita terjah pulak ke bahagian dalam rumah. (That’s why kekasyfi hati tak suka pergi kenduri dengan i. Semua benda I nak tengok.)


Bilik tidur pon ada unsur-unsur maharaja and maharani.


Hantaran from maharani to maharaja. Buat sendiri. Unik kan?


Hantaran from Maharaja to Maharani. White2 suci. Sgt suka!


Yey, akhirnye bergambar with the bride. Pendeknya daku. Congrats cik natrah. Semoga berbahagia ke akhir hayat. Jadilah wife yang solehah and hormat kat suami. Moga dimurahkan rezeki. Eh, even ko pregnant sekarang, ko still leh lagi g wedding aku bulan 7 nanti. =)


Ni gambar selingan tidak bertujuan memalukan gadis yang baru menjangkau umur 25 tahun semalam.


Mak datin pulang dari kenduri.


Tapi di stesen minyak dekat rumah kenduri, tak pasal-pasal jadi gadis pelayan McD.



Sekian, Kamsahamida~



FurFLe Notes: Teringat-ingat lagi sambal tempoyak di kenduri ni yang disangkakan telur yang dimayones kan. Siap cari roti lagi sebab ingat tu isi sandwich! Haiseh.


10 doll(s) whispering:

ezzati said...
January 12, 2010 at 4:52 PM

mcm penah tgk la natrah tu...
slamat pengantin bru :)

PurPLe LaDy said...
January 12, 2010 at 5:09 PM

ek? jmpe katne? hehe

youmie said...
January 12, 2010 at 5:14 PM

hahaha..(T.T) terharu laa pa. hihi..

waah..rugi tol xdpt join same.. xpelaah de gmbr nie leylaa ilang kan sket keterkilanan tu..

hahaha.. part pelayan mc'd tu xleh blah.. tp xpe suar u stylo la kak mc'd saye suke kotak2.. hahaha..

chop eppanye exact date dah de ke...? kot de tiket murah leh nek belon g kuching.. xmo lah g pontian.. hahahaha..

cik selamah kundang said...
January 12, 2010 at 5:16 PM

gambar ana jgk yg top..kalo traffic tinggi memng sbb pic pelayan tu.kah kah kah.

PurPLe LaDy said...
January 12, 2010 at 5:25 PM

youmie:
1. hehe..xpe, nnti suh nat pki bj pengantin lg skali and ummi amik gmbo byk2 dgn die.
2. tu baju and sluar najah.. emergency tu kne tukar siap2 satu set. org gelak spjg perjalanan.. haha
3. dah mi.. 4july. org dh tgkkan tiket td, rm181 pegi balik dr kl.. leh ar kompol duet dr skrg.. hehe
pontian ujung duniaaaa..

muni,
die overshadow sume gamba.. haha. emergency tu...

youmie said...
January 12, 2010 at 7:09 PM

ermm..leh la nak book..de rombongan tak pa..? nak join.. nak join nak join..

arrizz said...
January 12, 2010 at 9:00 PM

wah mmg meriah laa..cntik pelamin tue..hehe

natrah-ishe said...
January 12, 2010 at 10:59 PM

hahaha.. ye ke aku plan sume mende tu tym micro-p?? lupe sudeyy.. tp bab tunang tym besday yazid n kawen tym besday aku tuh mmg btoi laa.. huhuhu.. btw, thanks a lot ye korg2 sume sudi dtg memeriahkan majlis.. terharuuuu...

ko bln 7 bile paa? sempat2.. tp ko kna btaw aku awal2 la.. ngn yazed kna plan btoi2 coz sabtu die keje.. lecehh..

PurPLe LaDy said...
January 13, 2010 at 9:09 AM

youmie,
hmm, tengok nanti. ala.. dak2 nie, kalo ade sorg pegi, len2 insya allah ikt gak.. cik anna lah jd ketua rombongan. hehe

arrizz,
tu la.. cantik kan. wedding mewah nie..

nat,
haha, klas pg2 ni microp je aku rasa. kelas dekat DKP. tp mmg dlm bilik kuliah kola tu lah..

aah, bln 7. 4hb. ooh, yazid keje sabtu???? 6 hari bkerja lah nie ek? janji gaji mashhsssyyuukk ok la tue..

Anonymous said...
January 13, 2010 at 11:54 AM

hahaha..xblh blah pic pelayan mcD..seb baik suar najah mmg stylo..abislah pasni jd trademark after kenduri..harus pegi giant beli kan najah kan..eppa, ko mmg kejam, elok je abis besday aku..ko dh dajal pic tu kan..cissssss.....

_ana_