'I’m a Tooth Fairy..'



Disebabkan I memang sensitip dan emosinal bila topik pasal gigi deperkatakan, lebih-lebih lagi bila iklan nuffnang nie asik tunjuk I'm a tooth fairy punya banner, siap masuk email lagi, I pun rasa tersindir maka nak tunjuk ke-emosional ni kat sini.


Ok fine. Gigi I memang teruk- tak rata, swing and kuning. There was one time during my university life, an Indian boy yang I adore came to me and we sembang-sembang. Tengah bersembang suddenly he said, "Aifa, you jangan marah ye. You cantikk taw, tapi kan, your gigi kuning laaa." Kepalaaaaaaa Hotttaaaaaakkk hang! Terus terkesima tak taw nak respon macam mana. Tapi dia cover guna ayat nie "Maybe sebab you putih sangat kot, sebab itu nampak kuning" Maka, dia pun dimaafkan dan kami berjaya berkawan tanpa sebarang masalah siap jadi housemate tak rasmi ketika my internship life. (part nie I malas nak cerita lebih2)


Tapi, perihal gigi tak cantik ni memang I punya trademark. Tengoklah friendster I time awal-awal, banyak gila orang komen pasal gigi. Nasib baik la I nie jenis kecik hati 3 saat je, so boleh la terima gurauan macam nie, sebab I taw apa yang mereka cakap tu sungguh, benar dan jujur. Sebab gigi jugaklah I tak rasa confident nak senyum secara girang during my engagement June tahun lepas. Tengok lah gambar2nya, semua senyum tak ikhlas. Insya allah sebelum wedding nanti I akan berusaha putihkan gigi. Swing and tak rata tu diampunkan lah ye.., x sempat la kawan.


So berbalik kepada contest nuffnang. Oi, memang kena letak gigi bawah bantal ke time kecik-kecik dulu?
Layankan je lah.


I'm a Tooth Fairy. So how do I collect tooth from underneath the pillow of a child?
Easy, I just need a gadget that can create a sweet dream beautiful nightmare for every child that I need to work on. Then, take the tooth without feeling guilty and run away. Oh, I also have a purple magic wand to detect which house do have children with tooth under their pillow.


Not being too ridiculous, I'm still a tooth fairy, riding on my shiro myvi. One special thing is only that I can be invisible with my magic wand!



Untuk 2nd Q from Nuffnang tu, (tamak) I want a gadget that can change all people's teeth to be purple color. Yellow is acceptable thou. The mindset in the whole world will change as no more people with sparkling white teeth! Puas hati ~




Nak sangat gambar I dengan wings? Ambiklah archive from last puasa.


Ada wings tapi tak boleh terbang dah sebab sekarang dah gemuk.


Sekian, Kamsahamida~

FurFLe Notes: Entry memalukan diri sendiri, tapi at least I tak rasa cantik seperti mana ada yang org lain fikirkan. I know my own deficits and kritikan menjauhkan sifat riak.

17 doll(s) whispering:

Jard The Great said...
January 7, 2010 at 4:30 PM

gigi aku pon tak chantek beb.. ehehehe

AiFA Cho-CHang said...
January 7, 2010 at 4:36 PM

jard,
at least ko dh ada initiative nak cantikkan die secara intensif. aku x sempat nak braceskan my gigi. =(

Aida The Pink Goddess said...
January 7, 2010 at 5:30 PM

aok, time tunng pun sy sik senyum, gigi saya berkali ganda buruk dr wak pa =(

ezzati said...
January 7, 2010 at 5:39 PM

msk nuffnang contest ke ni..gud luck2...ehh..yeke gigi x santek..x pasan laaa..nmpk santek je

PurPLe LaDy said...
January 7, 2010 at 6:47 PM

aida,
awk senyum tutup mulut, tp still sik nampak senyum sik ikhlas cam saya..

helloooo..at least u dah on the way nak cantikkan gigi. mine kekal like this forever.. :S

zati,
ter-join sebab ini melibatkan gigi. haha
yeee, gg org buruk.. kalo bergambar xley senyum lebih2, nnti nampak kaler gold nye. hoho

youmie said...
January 7, 2010 at 7:07 PM

pa.. u adore "die"? hahahaha.. xsangke..

Aida The Pink Goddess said...
January 7, 2010 at 7:31 PM

u r paid to this ka pa, by nuffnang, ka contest ? apahal nuffnang sy sikda progress oo? hhe

PurPLe LaDy said...
January 7, 2010 at 9:39 PM

youmie,
alaaaa... malu lak ade org yang kenal yang dak tu. haha. aah, time 1st year. indian boy paling ensem katakan.. wahaha. geli.

aida,
no laa.. i nampak this contest dekat nya pon main page, then trus teringat psl gigi sy. alang2 molah entry, trus join jak lah.

haaa.. same here too. i pon very slow progress. maybe sbb kita jenis sik komen2 n folo2 blog urg kali.. i pon agak malas molah kedak ya.

Aida The Pink Goddess said...
January 7, 2010 at 10:11 PM

ooh camya bok oleh duit oo? folo2 blog urg, ok geddit..hehe camney la nak jd kenny sia dpt 40k from blogging..hheeeh, dah sy nangga trailer toothfairy tok, mcm best jak!mun sy masok, tiket pun sapala? ehehe

PurPLe LaDy said...
January 7, 2010 at 10:18 PM

yup2.. btol. tambahkan traffic kat blog dengan mempromote blog kita.

kenny sia? ya dah hi profile pon blogger.. tanyak nya asal usul nya gney. hehe

yalah ya.. nak merik ngan sapa oo. saya pun sik nak pegi ke sinun segal nak nangga ya. and sy lom nangga trailer nya gik. haha

Hayatul Akma Bolhan @ Ima said...
January 8, 2010 at 4:20 AM

pa, lawak na crita kau. aku pun sik konpiden nk senyum sbb gigi aku sik kacak.. :(

PurPLe LaDy said...
January 8, 2010 at 9:47 AM

ima,
haha.. kesah benar ya bah. ingat sampei nek tok. huahua

lerr... at least gigi ko sik sterok mine.. kau pon still sweet bah.. jap aku imagine balit. apa prob ngan gigi kau? ada kah?

cik selamah kundang said...
January 8, 2010 at 10:38 AM

xsempat dah pkai braces.pakai tali rapia adalah inisiatif terdekat.chaiyok pa.ko p cari source.dh jumpa klinik..roger2 kt jiran tetangga.jiran?yups..pillow talk girls

PurPLe LaDy said...
January 8, 2010 at 3:22 PM

muni,
hahhaa
buat kat mana lagi, mesti lah klinik kat perda tu.. kulim ader, tp tak cukup meyakinkan.. diskriminasi sket.. hehe

arrizz said...
January 9, 2010 at 11:38 PM

aku pon nak cantikkn gg,hehe..

✿Shiba Hisham✿ said...
January 10, 2010 at 9:34 PM

Hi Aifa. Don't worry. My mom said yang gigi kuning lebih tahan dari gigi puteh. Tak sure betul or tak hopefully it's true in your case :)

PurPLe LaDy said...
January 11, 2010 at 9:00 AM

arrizz,
gg ko bkn dh cantik dah ke?

shiba hisham,
wow, thw most +ve thing i ever heard on my gg. tq! lain kali i boleyh jawab balik dekat sesape yg ckp gg i ni gg emas.. ;p