Shioooohhh! Bergaya gila!
www.qabilambak.com/

I met him in person. He's so sweet macam cotton candy! Betul nie, x tipu!

Kitak sure ke? X syubhah? Bukan dengan Purple Lady aka Aifa Cho-Chang ke? Ye, kamek tau gambar kami berdua ni tidak la romantik sangat, tapi at least ada la juga gambar berdua kan? Cuba kitak try google gambar Qabil Ambak, takkan jumpa nye gambar Fasha BERDUA dengan dia. Semua nye bersama kuda kesayangan-PARVINA je… Percaya la dekat kamek. Xkan tipu nye!

Sebenarnya, banyak lagi gambar romantik (lah sangat!) kami berdua, tapi x boleh dipaparkan sebab takut kontroversi di kedua-dua belah pihak melanda di bulan puasa yang mulia ini. (Nanti Fasha makan pil tidur terlebih lagi!)


Kalau kamek kata gambar budak di belakang tu adalah super impose utk mengelakkan fitnah, kitak percaya x?


Gambar romantik ini terpaksa di-watermark-kan sebab takut OH BULAN and OH ARTIS curik. Hahaha. Perasan level tertinggi!
Ke.. sebenarnya, Qabil baru beli seekor kuda dan dinamakan Fasha Sandha? Sebab tu terus timbul isu kahwin nie? Kot la kan.. Mana nak taw~!(sila sebut slang utagha sikit) Kamek pun ada kucing nama Fasha Sandha what! Tapi lari/hilang di subuh hari bulan Februari 2009. Ketika itu, Fasha Sanda versi manusia tengah lari/hilang/melancong di Thailand bersama skandal nya. Ada kaitan kah?

Si Fasha Sandha bermata biru dalam kenangan Zerro

FurFle Note: Sebenarnya berniat nak tulis tazkirah Jumaat sempena bulan Ramadhan Al Mubarak nie, tapi... *heh*


Sangat berdegup kencang ketika sampai dirumah semalam. Seperti biasa, ketika mahu membuka pintu pagar, kamek terus terdengar alunan deringan loceng rantai kesayangan Zerro. O Yey! Zerro semalam berjaya menemui jalan pulang , walaupun definisi jalan pulang di sini adalah rumah jiran sebelah kiri. (Terpaksa bagi cardigan hijau dekat Asob sebab Zerro berjaya pulang). Balik tercungap-cungap sambil terjelir-jelir lidah sebab dahaga pulak tue..

Kotornye Encik Zerro lepas balik...

Bertuah punya buah hati, panggil balik rumah x mau datang dah… Mentang-mentang dah dapat melempiaskan nafsu. Tapi balik ke rumah dengan muka berdarah. Terus dah x macho dan handsome lagi dah. Nak makan pun susah sebab luka dekat dengan mulut. Kesian nye…


Berdarah dah..Sape yang buat agaknya?



Sedih sebab x boleh makan

Tapi, budak ini memang tidak serik-serik lagi. Biasalah, jantan remaja! Pagi ini sebelum pergi kerja, Zerro membuat muka kasihan yang comel untuk dilepaskan. Sebab x sampai hati, kamek pun lepaskan nya keluar. Seronok gila die! (Sambil goyang-goyang ekor)


Tema hari ini: Kelabu sebab nak sama kaler dengan Zerro.


Semasa tengah hari, K Yelli mendapat sms daripada jiran sebelah kanan. Encik Gagah tu memang akan hantar kat K Yelli je kalau ada ape2. Kami pun penat memikirkan skandal dieorg nie.
‎‎
Binti Osman, Nor IlyanaX‎‎ [12:06 PM]:
(Ni sms encik Gagah jiran sebelah kanan)
"Ely kucing aifa mmg lepaskan ke? Or terlepas"
"X pe la ingat dia melarikan diri..he he..sal dia dok main kat luar...ok la cm tu...selamat berpuasa"

FuRFLe Notes: Kamek gembira mendapat suami jiran yang concern. Hahaha.
Dah lama juga kamek menyimpan hasrat ini. Berkali-kali kamek mencuba untuk melepaskannya. Disebabkan kasih sayang yang menebal ke atas nya, hasrat itu tertangguh beberapa kali. Dia juga banyak kali membuat muka kasihan yang comel (walaupun dia melangkah sambil mencakar muka kamek, kamek tetap puji dia) apabila melihat makhluk sejenisnya tak kira jantina lalu di hadapan nya. Maka, dengan ini, kamek telah bertekad untuk melepaskan nya di luar sangkar supaya dia boleh melepaskan nafsu yang telah tertahan agak lama (walaupun instinct kamek kuat mengatakan dia gay kerana lebih tertarik kepada kucing jantan). Kamek berharap Furfle-lian semua sama-sama berdoa supaya buah hati pengarang jantung kamek tahu jalan pulang. Aaamiinn!


(Sangat berdebar menunggu petang nanti kerana takut Zerro tidak ada di kawasan perumahan-Nauzubillah!) Zerro, please return to Mama.


Hijau sebagai tema hari ini kerana hijau adalah warna kegemaran Zerro (even though kamek x suka green)


p/s:Terpaksa mula menulis dalam Bahasa Melayu kerana baru sedar my BM getting worse after CUBA meng-apply kerja government.


Kamus FurFLe: Kamek=saya, I, Ana and Kitak=Awak, You, Anta/Anti


I think it's not too late for me to wish you guys Salam Ramadhan. Nanti entry lain kamek akan cerita tentang bulan puasa. For now, let me do the sharing that I promised ages ago! Sila maafkan kamek… =S

Time puasa ni la ramai yang mengambil kesempatan untuk berusaha menjadi cantik. Yelah, time raya nanti kan jumpa sanak saudara yang jarang jumpa, kawan-kawan zaman sekolah, cikgu-cikgu yang dah bertahun x jumpa. So, everyone wants to look gorgeous, -their best look on that day. Jangan nak mengada x mengaku. Lagipun dah puasa nie, takkan you guys expect mereka cakap "Eh, dah berisi dah sekarang ek?" Penat je puasa sebulan (selain ibadah la ye), last-last rasa nak nyanyi lagu "HATIKU SAKIT DIHIRIS PILU" time orang sebegitu mengutuk.
Truth or dare???

Dengan itu, kamek telah menaip tips-tips untuk mendapatkan body secantik erm.. Siapa ek? Haa.. X kisah la.. Letak saje nama-nama yang kitak suka..

1. Tell everybody around you that you're now in diet program. Hu-haa to them! Sesetengah mereka akan memberi support, dan KEBANYAKAN mereka akan mencuba untuk mematahkan semangat diet kitak. But, always remember, the more they provoke, the more you'll gain the spirit to lose your weight! Betul… X menipu nie..!

2. Buy your DREAM SIZE clothes. Lagi banyak lagi bagus! Contohnya kitak sekarang in saiz XL, so kitak target will fit in size M after your diet plan. So beli lah baju-baju saiz M dengan banyak even though sekarang pakai takkan boleh muat walaupun pakai korset mahal jenama Lingerie and Corny. Bila kitak dah lose a few kgs, try to fit in. If tak muat juga, diet lagi sampai boleh muat! Mesti kitak tak sampai hati nak tengok baju2 yg dibeli tu tersimpan rapi dalam almari sahaja kan? So, strive for that clothes!

3. Get someone to be your coach. Anyone-your mak, bapak, kakak, abang, adik, kawan, jiran pun boleh. Their roles will be : Monitor your weight ONCE a week (same day, same time), take measurement of certain parts of your body (lengan, perut, pinggang, peha, punggung) and check whether you're following your OWN diet plan.

4. Learn on how to say NO! Yes, I know this seems simple, but try to say NO! when your friends/family offer you SOME food (even a small portion). Lebih susah dari dijangka. Seriously susah! Susah sangat tahap sama susah dengan berjalan marathon Penang Bridge!

5. Eat at least one meal- COLORFUL meal. Last time, kamek makan nasi separuh senduk bersama sayur (wajib), tauhu dan ikan/ayam yg BUKAN digoreng. For breakfast and dinner, minum susu/milo/horlicks will do.

6. Drink a lot of plain water. What I mean a LOT is really A LOT. At least 4.5-6 liter per day. Kalau kitak minum banyak air, semakin banyak toksin yang menyekat pembakaran lemak dibuang semasa kitak kencing. Pembuangan air besar juga akan lebih mudah.

7. Don’t ever starve yourself. Seriously, jika kitak diet dengan berlapar sampai berjalan pun x larat dan kena merangkak, kitak akan kurus dengan cepat, tapi akan kembali gemuk dengan sekelip mata-sepantas kilat setelah kitak makan walaupun sedikit. If lapar time kitak diet, sila makan buah-buahan!

8. Sila berak setiap hari. Sebab itulah tadi kamek menyarankan kitak makan nasi or something solid. If kitak makan makanan seperti biskut, muruku, kacang, kerepek dan macam-macam lagi makanan sedap dikunyah pada masa lapang, (yang pada zahirnya berat lebih ringan dari nasi) dan kitak skip makan makanan solid, kamek berani bet yang kitak mengalami kesukaran membuang air besar or kitak berak dengan kuantiti tahi yg sedikit. Betul x? Nak main truth or dare???

9. Take someone's quote that hurt you as your motivated slogan. Macam kamek, seseorang yang selalu menguji tahap meter sabar kamek mengeluarkan statement yang boleh menyebabkan hati kamek berdarah keluar darah putih (ala-ala Mahsuri gitu!) . "Aifa gemok la. Kene naik kreta sana dengan org gemok." and "Mestilah aifa dapat habiskan makanan. Perut dia besar!" Ouch. Baju hitam kamek yang tengah dipakai sudah ada kesan darah putih sebab teringat statements yang menghiris kalbu itu. (Berangan jadi keturunan Mahsuri terakhir yang tersesat di Sarawak.)

10. Exercise! Jogging, hiking, aerobics, Gym workout, badminton, basketball, walk, shopping with high heels, or have a sex(for those who are married). Whatever exercise that can make you sweat. Sila buat dengan istiqamah yakni berterusan untuk mendapat bentuk badan yang cantik, bukan untuk kurus semata2.

Tangan Agnes Monica: Sexy What~ Not too skinny, not to fat.


Jessica's Abs and thighs : Super sexy! Setiap kali kamek rasa sakit ketika membuat sit up minimum 50x per day, kamek akan imagine her abs and said to myself "Perut Jessica! Perut Jessica!)


Eva's hips and butt: Sexy juga. Munggil la. (Wujud ke perkataan munggil?) Sila buat exercise GUNTING untuk mendapatkan shape sebegini.


Beyonce's all parts: Too nice to describe. Betis cantik! Sila hiking or wear hi heels 3 inch.


Ok, dah habis dah tips dari kamek. If kitak x paham or anything, do not hesitate to ask okay? Mari kita sama-sama berusaha. Yey! =D Start now!
Wosh...! I have NOT posted any entry this August. Zero blog activity! No blog hopping, no blog reading, no comments to you guys blogs, or whatever. The tagged game? Ok. Ok. I'll do it later. I'm not in a good mood recently ( a.k.a MISERABLE) therefore I'm isolating myself from my sacred blog.. Yes, NO-EMOTIONAL-POLLUTION policy in my lovely FurFle notes...

I've been infected by FLU, SORE THROAT, LIGHT FEVER and LIGHT COUGH since last Saturday. I've been to doctor and he fed me with you-know-that-typical medicine. "Kalo x sembuh juga lepas 3 hari, baru g check H1N1" he told me. Now, the antibiotic and flu medicine sudah habis, tapi flu still ada. And now, the hospitals in Malaysia are giving the priority of H1N1 check up to pregnant women and those who are obsessed. (Maybe if I show my January 2009 pics, they will consider kot?) Doctors wanna be, what should I do?



Btw, my diet coach has been asking me about my before-after pics. I digged to my folders and found these. What a shame!

During CNY Celebration 2009

Birthday Celebration of I cant remember who- Too Much parties!


*Sigh* Tak terkata apa...

Oh, my next entry will be about this… A lot of people have been asking me about this, and I DID promise them to do the sharing here. (Until now x buat jugak due to time constraint. Haiseh!) Sorry guys, I promise lagi sekali ni… I'll do the sharing!

May 2009 Calendar yang salah lighting

June 2009- Leaving for KUCHING for my big day.. =)

Juicier July Calendar 2009!