Tips menganjurkan Bachelorette Party secara kurang liar


How do you guys usually throw a bachelorette party? Name it WILD PARTY, but still under control, meaning-no alcohol, no stripper but still everyone enjoys it! This is our Bachelorette Party Plan for my housemate who will end her VIRGIN Life in this upcoming week.


A MUST HAVE is the invitation card-even though it's just an e-card. Kudos to Muni for designing the sweet and lovely card.


*+Only for GIRLS!+*


*+ Theme haruslah baju tidur!+*



+*Mask hidung besar sponsored by Cik Muni.*+


+*Zerro kecewa kena halau keluar sebab dia jantan*+


*+Welcome Banner versi jimat+*



Rules:
1. Everyone yang datang party nie DI LARANG menyebut Banned Words of the party which is Majlis kawen/wedding and NIZAM (nama pengantin lelaki). So korang kene pandai2 gunakan KREATIVITI masing-masing replace perkataan/perbuatan lain bila nak bercakap pasal 2 mende nie. Sape TERCAKAP kena menari Arabian Nite ikut tema anugerah skrin. (Tips tambahan: pilihlah word yang CONFIRM akan TER-sebut utk party ni)



2. Bride haruslah memakai pakaian special yang dihadiahkan oleh guests kepadanya sepanjang majlis. (Will be given to her once everyone arrive and she’ll need to change on the spot)



Menu? Figure it yourself as I'm sure everyone can handle this. Preferably take-away to ease everyone!

+* Foods-not too heavy, not too lite*+


*+Spicy Honey Chicken and Spicy Crispy Chicken+*


+*Cheese Scallops, Black Pepper Sausages, Cheese Sausages*+



+*Moist Chocolate Cake from Giant*+


*+Homemade Caramel Pudding+*


+*Oranges to wash the FAT away*+


and of course, a basket of PARTY PACKS! =)



Game during the party that doesn’t require a lot of money should be fun and hilarious! Let see what I have googled and can be applied to Eastern Malay style Bachellorette Party!


Game 1: Make up Game
2 orang volunteer/paksa rela, seorang jadi mak andam, sorg jadi pemberi arahan. Haruslah bride of the party menjadi model untuk solekan itu. Jurumekap kena tutup mata, sorg kene bg arahan tetap. Tetamu lain boleyh jadi angel/demon dengan men-suggests kaler aper yg sesuai utk bride. Bride tak boleh tengok cermin sampai habis game and sesi bergambar bersama tetamu.


Game 2: How well does the bride know the groom?
20 soalan pasal pengantin lelaki. Kalau bride jawab salah, bride kena kunyah 1 chewing gum. Kalau salah lagi, tambah satu lagi chewing gum dalam mulut, Begitulah seterusnya. Lepas habis soalan, suruh bride buat bubbles guna chewing gum itu!





Game 3: Draw and Win!
Divide jadi two teams. Kene lukis hints yang disediakan which everything is about wedding, so kne teka sampai betol.Alaaa, yang macam game biasa tue. But this require black board or white board.


OPTIONAL: Sing and Win!
Sama jugak, divide two teams, sorang wakil kena baca lirik yang disediakan dan bg hint tanpa bercakap tentang lagu dan penyanyi tersebut. Masa dihadkan 1 atau 2 minit sahaja.


Game 4: Groom in the balloon
Korang tiup balloon banyak-banyak sambil letak kertas kecik yang telah dilipat kat dalam. Satu baloon kena letak nama pengantin lelaki. Bride kena cari nama pengantin tersebut dalam balloon yang telah di tiup dalam masa 2 minit. Kalau tak dapat, kena cari sampai habis and buat dancing menghiburkan tetamu.


Game 5: TV/Film couples game
Penganjur akan menyebut nama watak hero and heroin drama/filem (Malaysia, Korea, Jepun, Indon, Hollywood, Bollywood, Mexico), and 2 team tadi kene rebut teka watak tu dari filem mane. Contoh: Nur dan Adam? Jawapan: NUR KASIH. Senang kan? Best sangat game ni especially nak ingat balik watak yang kita tau dari drama yang kita hapal jalan crita nya, tapi lupa nama crita tu.


Lastly, make sure everyone BEKERJASAMA during the party! Smile, enjoy and have FUN! Thanks to eveyone yang menjayakan parti malam itu.


Geng Clubbing
(selalu kena denda buat tarian sebab tersebut BANNED WORDS and kalah every games!)
-Muney
-Zati

-Anna
-Atun
-Jue


Geng Masjid
(geng konon tak kene denda menari sebab menang semua games!)
-Aifa
-Kak Ely (bride-to-be)
-Kak Long Wizza
-Shah
-Yan
-Ira



Sekian, Kamsahamida~


FurFLe Notes: Sorry lah, gambar kami ketika kejadian tak boleh disiarkan kerana terlalu menghairahkan.


7 doll(s) whispering:

Aida The Pink Goddess said...
December 5, 2009 at 11:32 PM

bestnyaaa!! hhehehe...nang best, the groom quiz ya, have to check with the groom earlier lah o..hehehe

SoMuI @_@ said...
December 6, 2009 at 9:30 AM

wuahahah.... best giler..... :D

AiFA Cho-CHang said...
December 6, 2009 at 3:32 PM

aida,
yes.. nasib bait groom sporting merik answer tanpa cover2. heh. besh all girls party tok. heee


shirley,
hahaha.. syok woo.. if you ada mesti lagi shiok!

cik selamah kundang said...
December 6, 2009 at 4:19 PM

geng clubbing sj bg kalah sbb nk clubing abih.dem..

ezzati said...
December 6, 2009 at 4:29 PM

hehe..mmg malang la msk grup tu... :p ..

Anyway..thanks melayan tetamu x brape d undang sgt ni..heee :)

AiFA Cho-CHang said...
December 6, 2009 at 4:48 PM

muni selamah,
ayat cover paling x berkesan! terimalah hakikat tue.. huhu


ezzati,
heee, termasuk secara x sengaja kan? sebab gosip pasal misha omar. ;p

heee, no prob. tq sbb jadi tetamu yg sporting dan memeriahkan majlis. heee

ezany said...
December 7, 2009 at 2:05 PM

kreatif.. i like.. :p