Ayih.. Angus indah kedey sia!



Entry lambat seminggu. Actually baru dapat gambar dari papa tercinta, lps diforward member2 die.. that's why baru nak update pasal ni. Kisah kebakaran di Jalan Gambir, Kuching.


Sebab kejadian ni kat Sarawak, nak tulis dalam bahasa tanahair tumpah darahku la.. Siapa faham memang hebat!


Sik tauk gilak hal tok, rasanya happen ari selasa last week.Nak sure nya FAH Company ngan kedey gula batu SWEET HEART dah angussss… Terus kamek teringat ngan tempat tok. Kedey SWEETHEART tok lah tempat kamek meli barang2 k berjual rah kantin skolah rendah dengan rega super murah time kecik2 dolok. Pasya untung nya.. Perhh.. Lumayan.


FAH company angus nang sedeyh la rasa.. Ya lah tempat jual kain berkualiti nak murah di Kuching tok. Barang-barang k ngias antaran pon murah juak.. Siney lah lagik tempat urg nak bershopping lak oo? Kamdar?? Outdated gilak kamdar rah kuching ya.. Last year FAH molah lelong segal kain kenak banjir, mun kain angus nak molah gney?


Gambar dr seberang sungei. Time kecik2 dolok ada juak jmpa gmbar kedak tok rah rumah ninek, rsnya ada juak angus rah seberang ya b4 kamek lahir.

Alu tutup la pasar pagi depan ya oo?

Lokasi: Deretan Kedai depan Waterfront

Yah, ya kedey FAH!



FAH lagik. 3 buah nak outlet nya rah siya?





Kain kacak-kacak yang dah angus!









Tok la kedey Sweet Heart ya... Nyaman eh gula batu benedict! haha



Waaa.. Sungguh nostalgis nangga gambar2 tok. Teringat zaman kehidupan di Kuching dolok marek.


(T_T) Homesick!



Sekian, Kamsahamida~


8 doll(s) whispering:

ezzati said...
December 30, 2009 at 7:48 PM

wahhh
tau kedai ni..hangus dahhh....huuuu


p/s: mek paham..:p

NRS said...
December 30, 2009 at 8:32 PM

Kuching 25Dec, Seorang suami yang tertekan akibat kehilangan duit yang banyak sekali, terlalu banyak sehingga tak dapat dibayangkan banyaknye mengambil tindakan drastik membakar sederet kedai di mana tempat isterinya membeli belah. Tindakkan beliau memdapat sokongan dari persatuan suami bersatu sarawak kerana membantu menyelamatkan poket2 suami yang len... petikkan Borneo Times

suatu perjuangan yang unggul jasa mu dikenang.. -kasyfi-

Aida The Pink Goddess said...
December 30, 2009 at 9:20 PM

eppa jauh nun gik molah coverage.hehehe sy pun afected sweetheart hangus.ehe

AiFA Cho-CHang said...
December 31, 2009 at 8:51 AM

zati,
tu lahh, x sngka dah terbkr kdai antik nie..
tahniah sbb phm~! =)

kasyfi,
kat swak xde borneo times. borneo post ade laaa..

jht! jht!


muni,
pembohong!

aida,
yalah.. sy mok roti cheese keping nk nyaman ya.. arap2 tpt lain ada jual. huhu

arrizz said...
January 2, 2010 at 11:08 PM

err ne kdai yg ada history value tu ker?

Jard The Great said...
January 6, 2010 at 3:55 PM

tgh cuba memahami.. ehehehe