Perdana Menteri dah mula bersosial

Kenali PM di Facebook
Oleh SAIFUL HAIZAN HASAM
saiful.hasam@utusan.com


KUALA LUMPUR 17 Nov. – Laman Facebook rasmi Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak bukan sahaja berperanan sebagai platform untuk rakyat menyuarakan pandangan bahkan memberi peluang kepada semua pihak mengenali pemimpin nombor satu negara itu secara mendalam.


Hanya dengan klik ke alamat www.facebook.com/najibrazak, pengunjung boleh berkongsi maklumat peribadi Perdana Menteri yang jarang diketahui oleh masyarakat.


Selebihnya pasal berita ni, korang klik je kat sini.



Jom la add Najib beramai-ramai sebagai tanda sokongan korang. Korang ek, bukan kita.
Nasib baik laaa "makan ikan patin" tu ade, simbol makanan rakyat jelata Pahang. Kalo tak, mesti ingat ni profile PM Britain. Tak pe lah, takkan PM nak letak saluran TV1, TV3 sebagai favorite channel kan? Dia takut ter-RIAK kot sebab channel ni suka puji-puji dia. ;p

Btw, agak-agak ada tak pemimpin Malaysia nye profile macam nie?

Antara aktiviti beliau yang dipaparkan untuk tatapan pengunjung:

“Keluarga saya, membaca di PUSTAKA MUKMIN – sebuah kedai buku paling popular di Jalan TAR, KL, Malaysia, menjamu selera di Kampung Baru, bertemu orang baru, fotografi, berjalan dalam hutan dan kapal terbang."
Dengan pengunjung laman Facebook, Mr Perdana Menteri juga turut berkongsi minatnya terhadap penyanyi dan muzik pilihan beliau seperti Faizal Tahir, Aizat, Siti Nurhaliza, Raihan, Zaiton Sameon, Jamal Abdillah dan bla bla bla.
Mr Prime Minister turut menamakan filem-filem yang menjadi pilihannya iaitu Mukhsin, Sepet, Papadom yang menampilkan aktor Afdlin Shauki dan Sharifah Amani. Tak lupa juga Pisau Cukur yang baru saja ditayangkan di pawagam.


Saluran televisyen kegemaran beliau pula adalah TV1, NTV7 dan TV9
.
Gurau petang2 ye Encik Prime Minister. ;p
Tapi tengah imagine jugak tetibe Najib update status kat FB "Hari yang membosankan.." or "Hari ini hati tengah berbunga-bunga" or "Rindu nye dekat Cik Rosmah..." Lepas tu letak profile pic which is tangkap gambar sendiri guna Blackberry time dalam lif Putrajaya or gambar posing ikan bawal (bak kata Cik Anna). Korang taw gambar ikan bawal tu macam mane kan? Ni haaa contoh, pose paling femes dalam facebook masa kini!

Pose ikan bawal I: Mau nye kene bunuh ngan adik-adik aku lepas nie. Kejam punye kakak.


Pose ikan bawal II: Huish, menganiaya adik sendiri. Takpe, adikku yang ni tgh SPM. Bukan ke doa orang teraniaya akan insya allah termakbul?

Ada banyak lagi pose ikan bawal ni kat facebook, lebih baaaawaall dari adik-adikku ini. Pose ikan bawal yang extreme tu I panggil pose ikan belacak/tembakul. Tak sampai hati nak letak, mau nye kene sumpah seranah lepas tu. Korang check la sendiri. Haha. (ni la PurPLe Lady bila dah start mengutuk orang..Heh. Jangan ikut.)

Dah la. Kang tak pasal-pasal kena ISA. Korang pon jangan comment kalo tak mau kena ISA. Lepas ni kalo agak lama lah I tak update blog, either kena ISA or kena sembelih ngan adik-adik sendiri.

Sekian, Kamsahamida~

FurFLe Notes: Kekasyfi hati tak nak bukak facebook account ke? Sebusy-busy Najib pon sempat nak berfacebook. Jangan terkejut kalau tetibe korang men Restaurant City or Farmville tetibe terserempak ngan Najib tengah men skali. =D (PurPLE Lady!!! Sudah-sudah la mengutuk orang tu hoii)

12 doll(s) whispering:

Aida The Pink Goddess said...
November 18, 2009 at 5:27 PM

main farmville ngan najib lok.hahahah

AiFA Cho-CHang said...
November 18, 2009 at 5:52 PM

hahhahahahahahahaa.. sy tgh imagine tok..

ezany said...
November 19, 2009 at 4:20 PM

teringin gak nak tgk najib pose ikan bawal.. kakaka..

AiFA Cho-CHang said...
November 19, 2009 at 4:55 PM

hahahahhahaa.. jangan2. ni leh gelak sampai nangis ni ble imagine yang tue. hauhau

Aida The Pink Goddess said...
November 20, 2009 at 12:45 AM

cup, y is it called pose ikan bawal, becuz of the big eyes is it?

AiFA Cho-CHang said...
November 20, 2009 at 9:33 AM

aida,
yurp..bcoz of the eyes. pose amik gmbr dikpun dr ats yg menyerlahkn kecomelan muka.. huhu

Aida The Pink Goddess said...
November 20, 2009 at 6:18 PM

i never knew ikan bawal mata besar.hehehe mun fish-eye view tauk saya.hehehe

AiFA Cho-CHang said...
November 20, 2009 at 9:03 PM

hahhaa. adakah awk sik makan ikan? mun mata ikan tembakol? huhu. fish eye view ya apa gik?

Aida The Pink Goddess said...
November 21, 2009 at 4:12 PM

ahaha, fish eye view, tanyak loctor nya gerenti tauk! ikan uji rashid tauk saya mata besar! hehe

AiFA Cho-CHang said...
November 22, 2009 at 9:05 PM

aida,
owhhh okay. will do!

arinahahmad said...
November 23, 2009 at 4:14 PM

weii!!btuah ko.at least aku xltk cne2 gmba aku nak2??mcm la ko xda gmbr gya..blmbak jak lam laptop ku..uhuh

AiFA Cho-CHang said...
November 23, 2009 at 4:54 PM

hahahaaa. gik sa gik sa gik saa... hahahhaa.. oi oi sejak bla ko ada blog? wahaha