Hey Pregnant Ladies..!


Disebabkan sekarang PurPLe Lady realizes macam ramai je yang tengah pregnant sekarang, so tazkirah hari ni adalah a few ganjaran bagi wanita yang sedang hamil. Oh, hamil means pregnant ye. Hee.





Solat wanita hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita tidak hamil

Rasulullah menyebut bahawa dua rakaat solat wanita hamil lebih baik dari 80 rakaat solat wanita yang tidak hamil. Ini kerana wanita yang hamil membawa janin di dalam perutnya dimana janin berkenaan turut menyertai ibunya solat, mendengar bacaan-bacaan solat, ikut sujud bersama.

Wanita hamil dapat pahala puasa di siang hari dan pahala ibadah di malam hari

Rasulullah mengatakan bahawa wanita yang hamil akan memperolehi pahala puasa di siang jari dan pahala ibadah di malam hari. Ini disebabkan kerana ibu yang hamil bererti membawa amanah Allah kesana-kemari, sehingga wajar apabila ia memperolehi pahala yang besar di sisi Allah.

Wah, seronoknya dapat pahala macam nie. So to all pregnant ladies, sabar dan bertabah la sepanjang your pregnancy. Jangan banyak mengeluh and ceria-cerialah sentiasa. Take care young mums!


Sekian, Kamsahamida~!

FurFLe Notes: Bersyukur sebab dilahirkan as a woman. Seriously, I think pregnant lady adalah sexy!

14 doll(s) whispering:

Aida The Pink Goddess said...
November 20, 2009 at 2:16 PM

buntingkan saya please.... hehe

~dARlee zURiS~ said...
November 20, 2009 at 3:11 PM

yeahh...
saya tidak mengeluh
saya sangat suka
weeeee!!!!

al-Wann said...
November 20, 2009 at 4:16 PM

untung laa tunang aku nanti..
byk pahala dia dpt..
si suami yg mjaga si istri yg preg xde ganjaran ker?

QueenWizza said...
November 20, 2009 at 5:52 PM

wah sangat terasa hehe~tazkirah yg sgt menarik! ^^

AiFA Cho-CHang said...
November 20, 2009 at 8:56 PM

aida,
ask jacob black to do so. hehe

zuris,
good 4 u and the baby. mesti baby dlm tu happy. besh nye pregnant!

al wann,
hahaha.. nanti aku cari info tu ek? hehe. eh jap. ko dh de tunang ke?

wizza,
ek terase ape? besh aa jd pregnant lady. free2 dpt pahala spjg hr.. wa.. jeles! take care wizza~

AiFA Cho-CHang said...
November 20, 2009 at 11:39 PM

wann,
yekerrrr... x tunjuk ponnnnn. huhu

kasyfi said...
November 21, 2009 at 12:20 AM

Rasulullah mengatakan bahawa wanita yang hamil akan memperolehi pahala puasa di siang "jari"(hari) dan pahala ibadah di malam hari. Ini disebabkan kerana ibu yang hamil bererti...

kesalahan ejaan sayang oi...

AiFA Cho-CHang said...
November 21, 2009 at 12:22 AM

lerhhh.. ilek aaaaa.. typing error jee.. hohoho

Aida The Pink Goddess said...
November 21, 2009 at 4:11 PM

jacob blackkkkkkkkkkkkkkkkkkkk???????? hehehehe

ezzati said...
November 22, 2009 at 12:08 PM

bgsnye kann..hehe..mmgla..ingat senang ke nk pegnen (mcm penah pegnen je kan I ni...hehe :p)

AiFA Cho-CHang said...
November 22, 2009 at 9:02 PM

aida,
yes. boleyh dapat anak yg ada deep sexy eyes macam jacob.. hehe


ezzati,
huhu, tu la. konpius td. cm berpengalaman lak u nie.. hehe ;p

Dak Wan said...
November 23, 2009 at 7:11 AM

Nice info.... Curious gak, mana dapat eh?

AiFA Cho-CHang said...
November 23, 2009 at 9:24 AM

dak wan,
heh... google sambil merujuk kitab2 hadis2. hari jumaat mmg ader tazkirah kat sinie. hehe.