TGI Friday, Mc Donalds or Burger ED?

An nyoung ha seh yo!

Ok arahso! Aifa Cho Chang, cukup-cukup la berbahasa asing. Di tempat kerja mahupun di televisyen, (erm..alamak, mati ayat.)
Sudah begitu lama mengabaikan PurPLe Lady, dah lupa macam mana gaya penulisan sendiri.

Oh, sebenarnya I nak cerita yang I dah jumpa stall burger paling sedap abad ini. BURGER ED: KELAZATAN TIDAK TERPERI! (Bukan slogan sebenar)

Location: Permatang Pauh, dekat area Char Kuey Teow Tepi Hi-Way tue…
(Siapa tak tahu, boleh mintak map dekat saya, nanti saya lukis)


Slogan sebenar: Kelazatan Burger yang tiada tandingan!
sila call 019-508 2326 dan cakap, "Hello, Burger ED ke?"
Nampak sunyi sebab semua penggemar burger duduk menunggu atas kerusi cantik

Mereka juga menyediakan tempat duduk cantik berbatu sebagai tempat menunggu order. Ye, memang sangat ramai yang menunggu sebab kelazatan burger ED. tapi segan nak snap picture sebab ramai sangat budak-budak hensem ala-ala Aaron Aziz.

Apa yang saya suka tentang burger ini adalah kerana mereka menjanjikan variasi jenis burger seperti burger rusa, burger burung unta (teringat ostrich yang banyak di Unimap dulu), oblong kambing, dan burger arnab. Mr Ai-Fa kata Burger Arnab sangat sedap tapi saya tak order yang tu kerana terbayang arnab-arnab comel melompat-lompat sedih apabila daging mereka di-grill atas api.



The menu: Harga pun berpatutan kan?


Next time nak makan Hot Roll Cheese lah.. I cant resist cheese!


Sorry gambar burger yang telah di order tak sempat di-snap kerana telah dilahap ke dalam mulut sebab super lapar and bau daging kambing yang menggoda.

PurPLe Lady said: Roadside burger is still the best!
(Abang ED kena belanja saya ni sebab tolong promosi dengan ikhlas dan tulus)

Sekian, kamsahamida~!

Next update: Nasi Briani Paha Kambing di Puncak Mutiara Café.

8 doll(s) whispering:

~dARlee zURiS~ said...
October 8, 2009 at 11:26 AM

promosi besar2an nih.hehee...

QueenWizza said...
October 8, 2009 at 12:44 PM

kt mane plak ni. bhya cite kt i psl mknan ni. nnt ttingin. nnt kalo epa pegi bli bege tu roger ah. nk pesan haha

Si PenuliS said...
October 8, 2009 at 12:49 PM

wei..gila kentang mcm sedap list2 burger ni.meleleh air liur camni.teruja gilos.bila p ni?

AiFA Cho-CHang said...
October 8, 2009 at 2:33 PM

zuris,
hee.. sedapp nyeee... meh meh dtg sini.

wani,
sgt!

wizza,
kat permatang pauh sana.. senang je nak g gn bke. hehe. org yg suspected pregnant mmg mcm tue la kot. orite2, sure i'll roger.

muni,
aritue, time balik keje malam2. tension keje penawar nye just mende2 cm nie. hehe. tu la, rs nak try sume dlm list!

eLy said...
October 8, 2009 at 4:00 PM

aifa kena jamu housemate dulu nieh.. ish.. ish.. camne leh tertinggal lak nieh.. muahahahahaaha

AiFA Cho-CHang said...
October 8, 2009 at 6:18 PM

ely,

nak burger burung unta ke??? pikir baek2 k ely.. hehe

mr ijat.. said...
April 2, 2010 at 8:02 PM

burger best...burger best!!!