Semalaman Ku Tak Kering Mata

3rd day in Shah Alam-tiada kaitan dengan entry



Orang tua-tua kata, kalau dah nak kahwin tue, rajin-rajinkan lah diri memenuhi jemputan orang kahwin. Kang x pergi nanti, tak da siapa nak pegi kenduri kita. Maka dengan itu, kami yang rasa diri nak kahwin tahun depan ni, berusaha datang ke kenduri Aizura di Seremban, Negeri Sembilan.

Kenal Aizura ni dekat tempat kerja. Even kami satu Uni dulu, sebab semua buat hal masing-masing, kurang tau la kewujudan sesama sendiri. Tak sangka pulak lepas kenal kat workplace, boleh pulak datang ke kenduri kahwin die. Tengok la gambar kalau still tak percaya. Hee~



+*Cubaan Cik Anna try tudung Siti, tapi cancel sebab tak kena cari Oning baru cantik*+


+*Che' Wan Ira 1st time berjauhan dengan kekasih hati yang baru bersama tak sampai sebulan*+


+*Dua gadis ni berposing manakala PurPLe Lady membaca doa sebelum perjalanan*+


+*Sampai rumah pengantin pukul 1.30 petang, kaler tema: Hijau!*+



+*Sambil tu ada band nyanyi lagi sedih pulak di hari perkahwinan*+


+*Nasi minyak dah habis, tapi kami still nak tunggu jugak sebab kalau pergi, persamaan linearnya: kenduri kahwin=nasi minyak*+


+*Rendang tok Negori 9 Darul Khusus. Nyum!*+

+*Suka sangat tudung Cik Anna-sangat2 Confession of Shopaholic!*+


+*Melawat pengantin-kami semua dari tempat kerja yang sama.*+


+*Di sebalik tabir gambar kahwin*+


+*Peluk sikit isteri kamu tue, dah halal dah. Jangan malu-malu*+


+*Langit cerah! Ni mesti familypengantin campak baju atas bumbung rumah. Orang tua-tua kata macam tue.*+


+*Selamat Pengantin Baru Aizura!*+


+*Semoga berbahagia ke akhir hayat!*+


+*Yang ni tak sabar nak jadi pengantin. Sabar ye, sabar.*+


+*Sweeeeettttt kan? Rasa nak curi je kek nie*+

Kalau dah ke Negeri Sembilan, haruslah singgah di Nilai 3 untuk menyedekahkan duit. Kami ke sana dengan niat tak mau beli apa-apa. Tapi… !


+*"Eh eppa, eppa! Datang dekat sini, aku jumpa carpet picnic yang cantik untuk ko picnic nanti."*+

PurPLe Lady terus bergegas ke sana, lari-lari guna Lady Gaga's heels ketika matahari di atas kepala. (Semua hiperbola yang tipu)


+*Ehhh, banyak nye. Cepat tolong aku pilih!*+


+*"Kaler ni dah cantik dah, tapi kenapa ada wording HAPPY FOREVER? Macam nak sindir aku je…"kata Eppa*+

+*Ko beli ape je tadi Eppa? Tengok2! (padahal boleh je pergi ketempat teduh sikit)*+


+*Huish… Panas-panas. Terbakar make up kami!*+


+*Jumpa kedai ala-ala Lovely Lace pulak. So nak cari bakul Picnic kat sini lah.*+


+*Ala-ala mak tiri Snow White bercakap dengan cermin English style*+

+*"Nak balik dah, penat!" kata mereka bertiga. Tapi saya rasa nak jalan lagi!*+

Habis dah cerekarama hari kedua. Hari ketiga di Shah Alam adalah hari tiada gambar kerana aktiviti adalah rahsia. ;p

Sekian, Kamsahamida~



6 doll(s) whispering:

Aida The Pink Goddess said...
October 15, 2009 at 6:56 PM

kenak sik kerin mata pa?

hehe best eh, everyone is on their way to marriage ....

+ cik pinky boomboom + said...
October 15, 2009 at 8:13 PM

hohoho..beli carpet tu kt nilai 3 ker sbnrnya???

AiFA Cho-CHang said...
October 16, 2009 at 2:08 PM

aida,
kelai. haha

yalah ya.. makes me feel old. hee

cik pinky,
haah la.. semestinya. rm10 je..nama dia selimut single rm10.

Aida The Pink Goddess said...
October 16, 2009 at 4:53 PM

hehe, dgn kekasyfi hati ka? kekasyfi yang garang...hehe

Aida The Pink Goddess said...
October 17, 2009 at 2:21 PM

eppa, show ur lady gaga heels nak nangga

AiFA Cho-CHang said...
October 18, 2009 at 11:58 AM

aida,
haha.. biasa la.

orite2. will show you guys. =)