The First Wedding of Micro-e's. Mesti Prof Zaliman bangga.

An youngha seyo!
+*PuRPLe Lady punya rutin, amik gambar reflect dalam cermin before keluar publicly depan orang ramai. Chewah, ayat p0oyo.*+

Entry ni kene buat guna bahasa kurang sopan santun macam biasa sebab nak buat dengan ikhlas.

Pergh, kalo setakat tengokdalam facebook nie, memang tak leyh nak caye budak ni dah kawen. Yelah, dulu time dekat universiti (besh pulak guna perkataan universiti, ader rasa bijak pandai di situ) dier ni la mulut paling tak da insurans, perangai memang menyakitkan hati tahap gaban sampai rasa nak boikot je dia time final year aritu, perempuan keliling pinggang walaupun tinggi si Adam ni lebih kurang dengan budak form 3 je. Tak faham lak nape la perempuan-perempuan especially dak-dak junior sukaaaaaa sangat kat ABANG ADAM nie. Kalo macam ADAM Nur Kasih tu boleyh jugak difahami.

Btw, dengarnya Cipon nie dah akad time raye ketiga aritu. Bangga giler die dgn sekali lafaznye tue. Ceh. Pastu taw melalui facebook la. Satu kos mengamuk sebab tak dijemput. Haha. Selang beberapa minggu kemudian, kad kawen dia pon sampai la kat rumah. Alhamdulillah, kawen betol2 jugak la ko ni kan Cipon. Sudah-sudah la ko nak jadi Pencinta Wanita Irwansyah dah pasni. Sedar sikit ko nih laki orang and nak jadi bapak orang dah lps nie. Tak sangka la kekasih hati yang ko kenal zaman skolah nie jugak menjadi wife ko sekarang. Alhamdulillah…!

So, kami semua excited nak tengok dia bersanding atas pelamin. Yelah, semua nak tengok budak kecik macam main-main kahwen atas tue. So, ramai-ramai berpakat nak g kenduri die, lagipun dia la pelajar micro-e pertama yang mendirikan rumah tangga nie.(Selain Zainudeen). Tak sangka betul.

+*Penumpang KBY, time nie baru nak bertolak, so semua pon ceria lagi*+

Nak pergi kenduri dia nie bukan senang. Dalam map dekat kad kahwin tu bukan main je pendek jalan nya. Tapi bila dah nak pegi, berjam-jam baru sampai! Nak cari sungai siput tu dah satu hal, nak cari rumah pengantin tu pulak, pergh, boleyh putus asa and patah balik kalo x yakin and kuat semangat. Oo.. Tu la ko..Dulu time 1st year (aku ingat sebab aku kecik ati) bukan main lagi ko kate budak Sarawak duduk pedalaman la, naik sampan la baru sampai, rumah atas pokok la, semua ko kutuk. Sekarang, dah nak pergi kenduri ko, semua mengeluh. Awat la jalan ni panjang sangat. Semua bende kteorg jumpe otw ke rumah ko. Jerat Cine, Pusat Snuker, pokok getah, kelapa sawit, semua la ader. Kalau Ziela tak bagi semangat "Jangan Putus Asa" semalam, mau patah balik dah kteorg. Dalam perjalanan siap membebel-bebel and buat dialog suami isteri balik kampung lagi sebab dah berjam-jam tak sampai-sampai.


+*Otw ke rumah pengantin, ditahan oleh Cik Ziela sebab nak reunion budak-budak KKB. Haha. Depan kubur Cine pon menjadi la...*+


+*Kami tiba time pengantin tengah makan. Siap kene jemput makan dekat meja pengantin lagi tue*+



+*Datang jauh-jauh dan sesat sikit berbaloi sebab makanan dihidangkan tersangat la sedap. Nyummm, terasa lagi daging kicap tu dalam mulut.Terliur*+



*+Pahlawan Pokok Pisang yang segak bergincu pink di hari perkahwinan nya*+



*+Ucapan Cipon: Kepada skandal-skandal ku di mana jua anda berada, maaf lah, I sudah kahwin. +*



*+Close up sikit cincin kahwin nye. WAH!!!+*



*+Tahniah Adam and Iija! Semoga dapat baby2 tomey and berkekalan ke anak cucu. Cpt2 lumba dengan Zai. Haha *+



*+Eppa Eppi pon nak dapat berkat cepat-cepat kahwin jugak. Tapi… (kejadian lepas kenduri akan dicerita kemudian)*+


*+Tempat pertemuan mereka dari utara dan selatan*+


*+Eh, terambil gambar katil pengantin pulak. Simple and sweet! Suka la macam nie.+*



*+Menyibuk-nyibuk tengok album gambar majlis sebelah perempuan.Sweet la pengantin baru nie+*


*+Jaga-jaga Cipon, kang nanti wife ko marah lak+*


*+Dah lama gila tak bergambar berdua dengan Mr Ai-Fa! Segan lak macam baru bercinta. Haha+*


*+K, lagi sekali. Serious, Sampai Syurga k dear. ;p+*



*+Pengantin lelaki menurunkan ilmu-ilmu yang patut kepada Mr. Ai-Fa+*


*+K, penat dah menyebok di kenduri orang. Baiklah, balik dulu la kami nie ye..+*


+*Kawan-kawan Cipon yang selalu menjadi mangsa kekejaman mulut Cipon. Haha. Tak padan dengan kecik*+


+*Wajib, bunga telur and goodie bag ikut kaler tema pengantin*+ Nice!

Overall, majlis ni simple and menarik. Tengok gambar pon taw: pelamin cantik, katil pengantin sweet, pengantin pon sempoi. Sempat lagi nyanyi2 karaoke and hidang makanan dekat tetamu. =D

Sonok jumpe kawan-kawan lama ni kan. Bile lagi nak berjalan ke tempat orang kalo bukan time dierorg kahwen.. Hee. Jangan kecik ati ye Cipon, kteorg ikhlas g kenduri ko neh…Tapi Ko jangan nak kawen 2, 3 kali lak, jenuh nak ke kenduri umah ko neh. Kalo ko nak kawen jugak, jgn jemput aku dah. Haha.
Sekian, Kamsahamida~
FuRFLe notes: Perjalanan balik Kulim hanya mengambil masa sejam setengah. Tak sangka PurPLe Lady boleyh drive laju-laju dalam keadaan hujan lebat tanpa spec mata.



10 doll(s) whispering:

cik selamah kundang said...
October 27, 2009 at 9:29 AM

dah xda size baju yg exact untuk cipon?hahah...xthn tuh.bajet irwansyah camelia dikala bujangnya...

AiFA Cho-CHang said...
October 27, 2009 at 9:42 AM

selamah,
eh, pinky boom2 tu ilang dah?

hahaha.. kecik sgt bdn nye. sbb tue xde saiz kot. mne de org wat baju pengantin saiz kanak2.

haah, kalo nak dikumpul skandal nye, leh wat tarian para2 sakura dengan jaya nya! hahahha

al-Wann said...
October 27, 2009 at 10:55 AM

wah best dpt g kawen member..simple tp meriah..biar btol c cipon tue mulut laser..btol2 xpdan ngan bdan,he..awek keliling pinggng lak tue..tnye dia apa rahsia..he2..apapon, tahniah n slmt pgantin baru..moga kekal ke anak cucu..(suka dgr lagu slmt pgantin baru tue..klasik g2..haha)

AiFA Cho-CHang said...
October 27, 2009 at 11:37 AM

al wann,
haah, sambil tgk org kawen, leh wat gathering skali.. ehe.

haha.. muke die nmpak baek ke? tu la..rahsia nye ayat mesti mau power, br sukses.. hee

wann ble lak? jmput2 la nnti.. huhu

al-Wann said...
October 27, 2009 at 8:44 PM

haha dtg seru nnt aku jemput laa..tp sggup ke terbg p sabah?he2..

AiFA Cho-CHang said...
October 28, 2009 at 6:04 PM

al wann,
ala, sabah je.. boleyh maaaa.. melancong sn skali. sabah kat ne?

cipon baik said...
October 28, 2009 at 6:06 PM

mana de laser..da baik da..

"kalo nak dikumpul skandal nye, leh wat tarian para2 sakura dengan jaya nya" -hahaha ayat xleh blah

AiFA Cho-CHang said...
October 28, 2009 at 10:09 PM

cipon,
aah, dah kawen insap la kan? bgs2, itu la kebaikan berkahwen nie..

hahaa.. kesah ko lame2 dlu..jgn amik ati yeee

kucingsakitkaki said...
October 29, 2009 at 10:40 AM

cipon2...kawen jugak ko..
aku mewakili kelab junior2 ko..
mengucapkan selamat pengantin baru utk ko..
ko jgn nk menggatal lagi pon..
ape2 pn pon..mulut ko mmg menyakitkan hati aku smpai mati!!
tp aku tahan jela..
nk lawan pn..ko lg tua dr aku kn..
nway..kpd cik purple lady...
bile nk langsung nye anda?
ehehehehe

AiFA Cho-CHang said...
October 29, 2009 at 12:15 PM

kucing sakit kaki,
wah wah wha. junior ke? siapa lah agak nye ek. ramai pulak yg makan hati ngan kata2 cipon nie rpnye. sabar ek.. kte doa je die bhagia. haha


eh, PurPLe Lady nye wedding msti la lambat lagi.. haa.. brani tnye, kang x kene invite kang..