The End of Syawal


Disclaimer: This is really super duper delayed post due to full load of activities recently. Thanks to my-sleeping problem lately-which caused me berguling-guling on my bed and end up swtching ON my lappy.

Actual date: 4th October (Happy Birthday AidathePinkGoddess!)


Sejak menetap di sini, undangan syawal-open house jarang dipenuhi kerana segan nak datang beraya kat rumah di KP yg kita sendiri pun tak berapa nak kenal. Ya, ya, I ni pemalu orang nya. (SGT! ;p) Haha.

Tapi for this year, ada jugak berkesempatan nak pegi beraya kat rumah kawan atas kawan yang memang berasal dr kawasan Penang nie. I pun dengan tak malu nye meng-join kan diri ke open house tersebut. (nak kata open house sangat pun tak la sebab kitaorg je yang datang).

Tuan empunya majlis ni (Encik Aneep)pun I baru kenal sebulan yang lepas, masa Che' Wan Ira belanja makan kat Mee Udang Sg Dua. Complicated pulak nak cerita macam mana I boleyh terjoin mereka, so abaikan. Mari melihat gambar je la.


+*Che' Wan Ira and PuRPLe Lady tengah tunggu PJA, tapi alih-alih CCC yang sampai*+

+*I naik VIOS yang kawan I bayar sendiri setiap bulan tanpa guna duit mak bapak. (okay, okay, exaggerate pasal VIOS) *+


+*Mee Kuah versi Bandar Baharu, seeeeeedddaaaappp sangat Mak Aneep masak!*+


+*Kuih Raya pun banyak lagi time nie*+



+*Bersembang dengan makcik sebab nak tau rahsia membuat mee kuah yang sedap*+



+*Terlebih ramah-kalau dengan mak mentua sendiri I boleyh sembang macam ni kan elok…*+


+*Gadis-gadis yang datang beraya-PuRPLe Lady, Che'Wan Ira, Octovia (KML-ian, mesti kamu kenal dia kan?)*+


+*MUST. Photo taking yang skema di rumah yang dikunjungi. (Rasa nak crop gambar Lukman sebab jadi perosak di sini)*+

Dah alang-alang berkunjung di kawasan ni, tuan empunya majlis pun pergi membawa kami ke Hutan Lipur berdekatan rumah nya. I pun ikut saja walaupun tengah berbaju kurung sambil ber hi-heels Lady Gaga 5"!


+*Apakah maksud pergi meneroka Hutan Lipur dengan berbaju raya? Style?*+


+*Jurugambar I yang sungguh berdedikasi*+


+*Mereka duduk di KTC rumah nombor erm 60 ke? (dah tak da idea nak letak caption)*+


+*I tengah report status and location dekat Kekasyfi hati*+


+*Okay, gambar family. Luckily, Lukmang Haking si perosak gambar tak ada di sini*+

Terima Kasih Encik Haneep sebab buat open house khas untuk kami.
Sekian, Kamsahamida~!

FurFLe Notes: Next year kalau I still ada disini, jangan lupa jemput I lagi! Suka kalau ada invitation makan-makan nie. =)

0 doll(s) whispering: