Changkat Jering: The Road Not Taken

Two roads diverged in a yellow wood,
And sorry I could not travel both
And be one traveler, long I stood
And looked down one as far as I could
To where it bent in the undergrowth;
Poem time form 4. Siapa ingat?
Okay-okay, tiada kaitan.


24 Oct: Aktiviti mingguan kali ini dipenuhi dengan wedding and gathering bersama rakan-rakan se-kos semasa di universiti (wah, macam tak percaya lak I pernah masuk universiti dan ada degree! Master bila lagi ek?).

Pada pukul 9 pagi, Yana, Najah and PuRPLe Lady bertolak dari Kulim dan berhasrat menuju ke Manjung untuk berjumpa Cik Natrah dan Youmie di kediaman Natrah. Dengan confidentnya tanpa map dan apa-apa petunjuk (petunjuk arah yang lengkap itu sudah di-print, tapi lupa nak di bawak), PurPLe Lady menjadi pemandu kepada semua kerana I adalah yang paling tough antara semua (ye ye, sila muntah dan jerit EEEUUUUWWW, tak percayalah!)
+*Ni dekat traffic light depan Balai Polis Kulim*+



Perjalanan ke Manjung yang sepatutnya mengambil masa kurang 2 jam dari Kulim bertukar menjadi 5 jam, sama dengan konvoi kereta yang nak ke Shah Alam itu. 5 jam okay, 5 jam!!! Aha, 3 orang perempuan tadi telah tersesat sampai ke PERAK TENGAH. Tak sangka PurPLe Lady berjaya drive melalui Beruas Drift itu!




+*Beruas drift: Berhati-hati di jalan raya. Orang tersayang tgh tunggu anda dirumah*+

Ayat-ayat kami yang buta Geografi:

"Aku rasa kena ikut signboard Ipoh la. Manjung kan dah nak dekat-dekat KL." =D

Okay, cukup la cerita pasal sesat. Penat memikiri nya!
After sampai Manjung, kami makan tengah hari dan Cik Youmie belanja kami Ayamas! Nyum2, len kali belanja lagi ye Youmie!. Dah dekat-dekat nak petang, destinasi budget kami haruslah ke TELUK BATIK! Tempat wajib pergi kalau ke Manjung/Lumut haruslah ke sini kerana tiada budget ke Pulau Pangkor.

+*Ala-ala baywatch. Nape tak de laki hot macam Aaron Aziz jadi penjaga pantai kat sini ek?*+


+*Yey, syoknya jumpa pantai! Teluk Batik yang indah. Plan picnic disini Januari nanti. *+


+*Sunset sambil background music lagu Thinking of You Katy Perry*+


Cubaan mengambil gambar ala-ala permandangan dalam calendar haruslah diberikan pujian kerana bukan seorang yang menjadi mangsa PurPLE Lady di pantai itu. Sangat berterima kasih kepada mereka kerana sudi memenuhi permintaan kami yang berlagak macam pelancong ini. =D

+*Photo of the day: Friendship*+


+*Looking forward for the next 5 years*+


+*Next couple yang akan menuju ke gerbang perkahwinan*+



+*5 years friendship!*+


+*Cik Youmie sedang berinteraksi dengan Leftanan Komeng di dalam laut. Ala-ala duyung gitu*+



+*Target utama PuRPLE Lady adalah: topi Picnic ini! Yey, sudah ada topi picnic. =)*+


+*Oleh kerana kami adalah pelancong, maka haruslah singgah membeli belah*+


Selepas melihat sunset bersama rakan-rakan, kami menuju ke Giant untuk membeli hadiah kahwin Adam Cipon. I nak bgtaw jugak, I dah beli another LADY GAGA's heel dekat sini. Wah, tak sangka Giant Kulim ada kedai kasut yang cantik dan jual heels ini! Sangat suka. Nanti I tunjuk ye.

+*While waiting for the warranty checking*+


+*Fuyoooo Najah!!!! Heeee. PurPLe Lady tgh purchase Lady Gaga's heel dekat belakang*+

Destinasi Warung Kita seterusnya adalah Medan Selera Ikan Bakar dekat area Marina Cove. (yeke ejaan ni macam nie). Best jugak makan sambil menghadap laut dan ada bau-bau laut disekeliling. Teringat pulak Kuala Perlis dengan ikan bakar yang super sedap itu!


+*Seafood. Minggu ni penuh dengan aktiviti makan seafood. Jangan sampai mati keracunan sudah...*+


+*My first time makan Ikan gerut-gerut and taw kewujudan nya*+


+*Dinner of the day. Sedapnya kailan ikan masin kan?*+


Last destination of the day mestilah jeti ke Pulau Pangkor yang terletak di Lumut. Waterfront tersebut adalah sangat panjang dan meriah, sesuai untuk tempat lepak-lepak. Memang pusat pelancongan lah sebab ada deretan kedai-kedai, permandangan cantik, angin yang bertiup malu-malu dan orang yang ramai duduk di sana.

+*Jeti ke Pulau Pangkor*+


+*Haaa, kan senang ada guide map sebegini*+


Kami tidur awal kerana esok nya nak ke Sungai Siput pergi kenduri orang kahwin. Terima kasih kepada Cik Natrah kerana menaja penginapan yang selesa dan makan-minum kami. Heee.

After 1 year plus tak jumpa, semua sudah matured (kot) and cantik-cantik belaka. Penangan ready nak kahwin agaknya…=)
FurFLe Notes: Mula-mula nak lepak kat Manjung Kopitiam, tapi sebab semua dah keletihan, maka plan di cancel. Najah, bulan 1 nanti kita lepak kat sane ek. ;p


17 doll(s) whispering:

Jard The Great said...
October 26, 2009 at 1:25 PM

5 yrs of frenships.. lama wooo.. ehehe

AiFA Cho-CHang said...
October 26, 2009 at 2:18 PM

jard,
haha.. 5 taun tu lama ke? ader lagi yang soploh ngan 20 taun of frenship. hehe

Aida The Pink Goddess said...
October 26, 2009 at 3:10 PM

road not taken!! ehehehe

bestnya eppa, travel jak..hehehe

AiFA Cho-CHang said...
October 26, 2009 at 3:21 PM

aida,
teringat cikgu lahaji! haha

hee... byk gila wedding invitation. yalah alu travel.

Anonymous said...
October 26, 2009 at 3:37 PM

ingat2....haha..saya p0n sikm0k ketinggalan...lahaji lahaya..yalah tek...best da idup a-pa...bjalan jak..hehe..aza t0k..

prettyrain said...
October 26, 2009 at 3:53 PM

wah. sronoknya. mcm nk join skali je

AiFA Cho-CHang said...
October 26, 2009 at 4:58 PM

azza,
tgh makan dalam tok. so kenak berjalan2. ada sumthing jd lagik. hehe yah.. suma ingat ngan lahaji!! bgs2

meza,
huhu. jom, next year kawen nat. kte picnic teluk batik! jom jom

najah said...
October 26, 2009 at 6:25 PM

bulan satu tak lama dah...wooo~ tak sabar nak bekelah di teluk batik skli n mandi manda sakan..hehe....n melepak di manjung kopitiam...wiiii~ sonoknyeeee...jom ramai2 join kami...oh budak baju ijau belang2 tu amek gmabr sndri di kedai kasut..x malooo~ hua hua

AiFA Cho-CHang said...
October 26, 2009 at 6:50 PM

najah,
hahhaa.. tu le. x lama lagi tue. x sabar lak aku. kompol diut siap2 la lps nie. kate nak bercuti. hehe.

ahakz, VAIN la budak baju ijau belang2 tue.. ilek2.xder nk maloo.. heee~

youmie said...
October 26, 2009 at 9:41 PM

ooops.. Giant KUlim?? hahaha.. silap pa.. silap...

hihi~ aaa best giler lepak ngan korang.. kjap sgt raenye.. plan cun2 ye percutian bulan jan nnt... hihi~ =)

AiFA Cho-CHang said...
October 26, 2009 at 9:51 PM

youmie,
opss, terlebih sudah. terlalu obses dengan giant kulim yang menjadi mercu kejayaan kulim. haha, tq kerana noted.

orite2, sure. ummi kan ade, so mestinye cun plan tu nnti.. ehe

Aida The Pink Goddess said...
October 27, 2009 at 12:36 AM

eppa harus cerita.hehheeh powerpuff girls telah bertukar jd powerpoghet girls kejap.ehe

AiFA Cho-CHang said...
October 27, 2009 at 9:40 AM

aida,
semestinya.. harus diceritakan.. hehe

Anonymous said...
October 28, 2009 at 9:06 AM

apa crita???crita ngn saya juak...ka dh terlambat...haha

AiFA Cho-CHang said...
October 28, 2009 at 6:05 PM

za,
dah terlambat sebab sy dah pos kat blog tk. huhu

Aida The Pink Goddess said...
October 28, 2009 at 9:30 PM

aza sentiasa tinggal bas.hee

Aida The Pink Goddess said...
October 28, 2009 at 9:30 PM

aza sentiasa tinggal bas.hee