Liku-liku balik kampung ala-ala Wadi Unung

Disclaimer: Entry ini ditulis pada 16 September, Rabu.
Tema: Wadi Unung

What a hectic day! I felt something wrong yesterday but who knows what will happen today... Harap bersabar mendengar keluhan saya pada kali ini.


Pagi-pagi lagi sudah menuju ke tempat kerja. Awal sangat dari biasa kerana ada urusan yang penting untuk dilakukan. Perasaan teruja untuk balik ke kampung kurang dirasakan tanpa mengetahui sebabnya.


Di tempat kerja, bermacam-macam hal pulak terjadi. Waktu nak balik ke kampung jugak la mende tu dtg.. Haiseh. I pun gigihkan diri settlekan semua supaya boleyh balik ke kampung halaman dengan tenang. (if Loctor Mayat baca ini, mesti dia kata I tipu sebab every time he came to my workbench, mesti dia tengok I tgh main street fighter. ;p)


Baik, saya cut my story short. So what happened to my journey back home?

1. Rushing to the airport sampai lupa bawa Touch and Go. Therefore sangkut dalam jammed dekat Penang Bridge. Luckily sempat sampai ke airport on time.

2. I brought Gaga and Zerro along because Mr Ai-Fa will bring them to Johor straight away after he dropped me at the airport. On the way ke airport, bau busuk mula menusuk hidung. SUPER BUSUK sebab Zerro p0o p0o and shishi dalam my kreta, Shiro! Sampaaaaaaiiiii hati Zerro… nak kecik hati ngan Zerro sampai raya nanti. =(


3. The consequence of peristiwa no 2, Mr Ai-Fa marah-marah sebab his new lappy di p0op0o oleh Zerro. (Kalau dia marah bukan sekejap ye)



4. Oh, sebab rushing sgt ke airport tadi, I TERTINGGAL benda penting untuk raya which is KUIH RAYA 10 BALANG! Erghhh! Dah borong banyak2 boleh tertinggal pulok doh~ Harap-harap Cik Selamah and Cik Ira boleh tolong settlekan semua.


5. AK 6505 delay! Enough said.


6. Shawl yang sepatutnya on sale 27 RAMADHAN terpaksa ditunda ke 28 RAMADHAN kerana tertinggal bersama kuih raya 10 balang itu.


7. Semua gambar-gambar hot kat airport semalam HILANG disebabkan memory stick tetiba rosak. Parah!

I rasa I lupa nak mintak maaf dekat semua orang kot. Maaf banyak-banyak ye kawan2. Selamat hari Raya. Maaf Zahir Batin!

FurFLe Note: Kalau ada org hutang (bukan duit) dengan kamu, jangan doakan raya dia x tenteram, nanti jadi karma seperti ini. Eyyyyy, I dah dapat 7 karma dah nie.. U maapkan I la weyh…~

Sekian, Kamsahamida~!
Eh, belum sekian lagi.

Sampai rumah, hati lega sikit sebab jumpa budak kecik nie. Nasib baik ada ubat penenang jiwa raga untuk hari karma nie..


Sushi dengan muka bangun tido.


Port landing haruslah di tempat-tempat berlainan setiap hari

Comey kan? Sementara merajuk dengan Zerro nie, nak sayang Sushi lebih ckit la.. =)

Sekian, Kamsahamida~!

10 doll(s) whispering:

eLy said...
September 17, 2009 at 2:09 PM

x sempat nk peluk cium hari tu.. huhuh..

AiFA Cho-CHang said...
September 17, 2009 at 2:16 PM

k yeli,
aloooo.. sedey la dengo.. maap zahir batin kak ely.. selamat hari rayee... (peluk cium dari sini je lah..)

QueenWizza said...
September 17, 2009 at 3:19 PM

slmt hari raya. maaf zahir batin.
hehe

cik seLamaH KunDang said...
September 17, 2009 at 3:32 PM

sedih ar.xsempat jumpa kelmarin.tgk2 IM dah offline.wei.tudung tuh semua dlm kotak tuh?

AiFA Cho-CHang said...
September 17, 2009 at 3:35 PM

wizza,
selamat ari raya gak.. jmpe lepas raya ek..

muni,
tu la.. sedeyh x smpat peluk2.. selamat ari raye.. kimsalam kat cik ira ek..

aah.. semua dlm tue.. =(

AiFA Cho-CHang said...
September 17, 2009 at 5:57 PM

aida,
crita boring lakonan eja ngan intan kol 6 petang kat astro prima.. heh

Anonymous said...
September 18, 2009 at 9:38 AM

aih...b0ring ka pa cita wadi unung ya...tajuk nya kun0 la...tp,rasa jln cita nya 0k jak...huhuh...nangga celang celup jak p0n..

Anonymous said...
September 18, 2009 at 9:38 AM

saya berik k0men ya tek pa...haahah..
-azza-

AiFA Cho-CHang said...
September 18, 2009 at 11:00 AM

za,
sy nangga ckit2 juak.. jalan cita nya best kah? sy sik paham cita ya, tp nangga juak wpun sik paham.. hehe..