Kes Culik yang gagal dan Kes Ro*oL yang Berjaya


I went back from my workplace a little bit early from the actual time. (Hmm, saya tulis dalam Bahasa Orang KL je lah ye pasal saya malas nak bukak Oxford Dictionary malam nie.) Sampai je depan pintu rumah, saya sungguh terkesima kerana melihat pintu pagar rumah yang sentiasa bertutup rapat 24-jam tetibe ternganga luas macam ikan paus tengah menguap. Sambil buat-buat cool, saya terus memanggil Cik Selamah and Wizza yang kebetulan sampai di rumah pada masa yg sama. (Nampak sgt dieorg pon balik keje awl! Bg taw Opppaaa Loh kesayangan korg~ Heee)


Eh, x la ternganga sangat rupanya.. tapi still terselak juak kan???

Kami pon meng-observe keadaan sekeliling dan sungguh terkejut melihat rumah kami seakan-akan telah diceroboh. Mangga SOLEX yang bermutu tinggi itu masih utuh di situ, tapi pagar besi pulak yang bengkok. X paham betul la dengan pencuri tue…

Gagah nye Encik Mangga ni. Ibarat Tugu Negara. Sila lah beli yang ni len kali!

Sampai terbengkok dah selak besi pagar nie... (Warna baju Wizza sesuai sebagai penceria gambar)

Kami check dalam rumah and melihat x da apa yg hilang. Confirm sgt. Target mereka adalah bende2 yang tak ternilai harganya di luar itu… So, apa yang ada di luar rumah saya?

Lady Gaga. eh, blum lady lagi. Baby Gaga- Harga FREE
Zerro Petto Sheiffield- Harga RM500. Skrg dah RM1k kot!
Basikal Kak Yeli yang stunning- RM 500 jugak. Sama dengan Zerro.
Motosikal K Yeli yang berkilat- Harga, ribu raban!

Zerro sebagai saksi bisu kerana x mau meberi kerjasama bila disoal..

Baby Gaga sebagai saksi emosional sebab sentiasa seriau/kamboh/bising.

Sasaran utama penjenayah di bulan Ramadhan. jahat kan?

Sah laaa… mmg motorsikal yg menjadi sasaran. Selepas itu, laporan polis pon di buat dan polis datang di rumah kami pada malam kejadian.

Polis jugak telah menyoal saksi utama kejadian tersebut iaitu Encik Zerro dan Miss Gaga. Malangnya Encik Polis tidak memahamai bahasa binatang langsung. Maka Cik Aifa Cho-Chang terus terimbas kembali buku sirah nabi2 yang dipelajari semasa kecil di mana Nabi Sulaiman sahaja yang boleyh bercakap dengan binatang dan tersedar dari lamunan. Sekejap sahaja Encik Polis menyelesaikan urusan tersebut, maka mereka pun beredar. Tahniah kepada Polis Malaysia kerana sanggup berkorban masa berkunjung di rumah kami mengambil gambar. (X berani komen lebih-lebih pasal polis kerana ada FurFLe-ian tue anak sedara ketua polis negara… Cube teka sape? =p Kamsahamida!)



Mama kepada sasaran yang hampir diculik- Ibu' Yelli


Beralih kepada kejadian rogol pulak, diharap anda menarik nafas lega kerana bukan manusia mahupun binatang yang menjadi mangsa rogol kali ini. Tetapi.. Tayar Shiro! No wonder la pam-pam-pam-pam tayar asik flat je! Heh.

Shiro dibawak ke hospital kereta untuk pemeriksaan lanjut

The culprit yang menyebabkan kaki shiro hilang virgin- Encik Paku. (Cik Selamah, jgn salah baca, PAKU ye.. PAKU...)

Baik, sekian saje entry kali ini. Kamsahamida!

17 doll(s) whispering:

cik seLamaH KunDang said...
September 8, 2009 at 8:52 AM

en polis nk mengorat..ahahahahahaha.kamsahamida....best!

AiFA Cho-CHang said...
September 8, 2009 at 9:15 AM

hampeh2.. dush*dush* xper2.. tggu nanti..

eLy said...
September 8, 2009 at 9:27 AM

huhuh.. sedey sbb motor dah xleh start.. sengal punya pencopet.. tp aifa cho-chang dpt admire baru.. wakaka..

QueenWizza said...
September 8, 2009 at 11:25 AM

haaha guwe sbg model.bangga lak rs hahaha ..

JakeNaL said...
September 8, 2009 at 11:38 AM

ohok2... terbatuk:P nasib baik la tak ade ape yg hilang.. eh kucing jantan or betina?? kucing i mencari kawan:P hahah

AiFA Cho-CHang said...
September 8, 2009 at 12:04 PM

yelly:
saba ek kak yelli.. kite doa orgran paling penting pencuri tue x berfungsi gak dah pas nie.. huish.. shhhh. ke intergrasian polis x leyh di pertikaikan..

queenwizza:
huhu.. model kalerful.. br wat gambar nampak ceria..


jakenal:
hehe.m =D which kucing? zerro or gaga? kalo zerro tu jantan gersang, gaga tue betina.. bukan kucing u mmg dah berpasangan ke?

StingRay said...
September 8, 2009 at 1:15 PM

haha..kereta nama shiro..



mmg shin chan lah!

JakeNaL said...
September 8, 2009 at 1:35 PM

cantik la kalo begitu.i cop zorro.hehe... i ade munchy girl seekor... betina gersang ... :P haha...dulu mmg sepasang tapi selepas kucing jantan "muffin' meninggal munchy tinggal seekor saja...

AiFA Cho-CHang said...
September 8, 2009 at 1:54 PM

stingray,
huhu.. x la shin chan sgt.. cam comey je shiro. kebetulan kaler putih.. ehe

jakenal,
yeke?? dah meninggal rupanye yg jantan.. nape2? sakit ke? ok2. set! jom kte bg mereka tdo bersame.. kalo ada anak kite share2!serious nie!

JakeNaL said...
September 8, 2009 at 2:03 PM

die sakit selsema kucing. serius.... kene sakit tu b4 vaksin... sekarang munchy tu da vaksin da...
bole juge pasangkan mereka..i no hal... tapi mcm mane kah ?? hahah... other thingy mUnchy warna putih fully , zorro warna hitam fully... hemm guess warna ape anak die akn keluar.. hemm:P

AiFA Cho-CHang said...
September 8, 2009 at 3:51 PM

jakenal,
hahah.. jauh nye pikir. sampai suh pikir anak kaler ape.. huhu. erm, kenalkan dierorg dlu la.. br leh bg dierorg duk bersama.. munchy tu skrg umur bape?

Jard The Great said...
September 8, 2009 at 4:13 PM

ahaha.. lawak la entri neh.. aku suka part saksi bisu tu.. mmg gelak sakan aku wei.. ahaha

AiFA Cho-CHang said...
September 8, 2009 at 4:34 PM

jard,
hahaha.. pelek lak sbb ko gelak.. spttnye ni entry sedeyh rumah kene masuk pencuri... heh

cik seLamaH KunDang said...
September 8, 2009 at 4:50 PM

selamah mrh kt zerro sbb brani buat muka dpn polis mls nk jd saksi smlm..keslmtn kita rumahtangga tidak aman lg..

AiFA Cho-CHang said...
September 8, 2009 at 4:55 PM

selamah,
no wonder zerro x p0o p0o pg tadi.. sembelit lepas kene marah ngan cik selamah...

JakeNaL said...
September 8, 2009 at 10:33 PM

munchy... or kadang2 panggil monkey berumur 8 bulan... single n dara :) heheh... alrig2.... bagus gak idea ini kerana munchy kadang2 dlm keadaan tertekan kerana tida kawan...(munchy kim salam kat zerro)... wahhhhh :P

AiFA Cho-CHang said...
September 8, 2009 at 11:52 PM

jakenal,
hahauhaua.. zerro kata.. "auwwwww". dia kata dah x sabar nak berkenalan.. bgs sgt la tue.. zerro pon dh lm idup sunyi.. upload la gmbr munchy kat blog..nak nengok. hee