Kali ini kejadian rompak yang berjaya!

Sebenarnya kejadian ini berlaku sehari sebelum raya. Dah lama saya di-inform, tapi saya tak nak raya saya tercemar dengan kejadian yang tak bermanfaat ini, maka saya telah buat-buat lupa.

Tapi semalam, selepas tiap-tiap malam raya tidur pukul 2 pagi, selepas 15 jam perjalanan dari Pontian ke Kulim dengan 13 kali berhenti, selepas penat-penat raya dengan seronok, this welcomed me!


Tepuk tangan sebab penjenayah itu berjaya masuk


Gril ni baru je dibetulkan beberapa hari before kejadian

Ya Tuhan! (Tapi muka cool lagi)


Ruang tamu depan


Ini bilik saya. Nota-nota time Universiti semua terbongkar


Setahun duduk di sini, tak pernah lagi sy bukak kotak nota-nota nie. Dengki la kot.


Dieorg sengaja nak suruh saya kemas bilik sebab bilik saya bersepah sangat


Ni memang super dengki. Sengaja tak nak saya pegi office cantik-cantik.


Penat nak fikir benda-benda yang hilang


Ni penat je sebenarnya.


Argghhhhhh.... Okay cukup. (kang kerut lebih2 muka cepat tua)
Tadi Mr Ai-Fa tanya I time tengah tengok keadaan rumah nie,
"Kenapa dear boleh gelak-gelak lagi?"


Hmm, benda dah nak jadi, redha je. Penat sangat sampai tak boleh nak marah.

Saya jenis yang x peduli sangat kalau benda-benda dah jadi nie. Nak marah dekat penjenayah ni pun malas.Tapi selepas mendengar pandangan dari kawan-kawan, betul apa yang meraka kata. Mungkin penjenayah ni akan kembali lagi selepas dia tahu semua penghuni di sini adalah perempuan. Bahaya juga kalau nak difikirkan. Marilah kita bertawakal sama-sama.


Kepada penjenayah: Sila jangan datang lagi. 2 kali cukup la. Mana boleh beraya sampai 3x. Tak baik taw.


Sekian, Kamsahamida~

20 doll(s) whispering:

aidathepinkgediks said...
September 28, 2009 at 12:12 AM

see... ini dinamakan balasan!
padan muka.. after kereta kena pecah, rumah kena pecah. lepas ni muka pecah. hahahahhaha

xpe, atliz awak ada bahan utk dtulis dlm blog kan? nanti aidathepinkgoddess akan puji awak, awak puji dia, dia puji awak dan seterusnya... pathetic! hahahah

Aida The Pink Goddess said...
September 28, 2009 at 12:16 AM

o em ji, i hope u boleh bersabar eppa,

every cloud has a silver lining~

Aida The Pink Goddess said...
September 28, 2009 at 12:23 AM

aida, tunjukla siapa awak, leh kita 3 saling memuji nanti...hehehe make the world a better place bah ok?

omey83 said...
September 28, 2009 at 7:06 AM

bukan main lagi pencuri tu serabutkan umah..sabar je lah ok? tapi cam satu keje pulak nak kena kemas umah tu balik yer..

AiFA Cho-CHang said...
September 28, 2009 at 8:59 AM

aidalina,

yes.. cool jak. no worries. silver lining for this case is: i berjaya kemas bilik! haha

omey:
itue le.. semalam amik satu hari nak wat semua tue... tp x kesah la.. lps makan byk time raye, ni la senaman nye.. hehe

yang menyamar jd aida,
haah, btol kata aidalina tue. tunjuk la muka awk. nanti kami puji awk, awk puji kami balik. kan seronok macam tue..=D

cik seLamaH KunDang said...
September 28, 2009 at 9:17 AM

mari kemas bilik tengah bersama2 pula.buleh kan??

AiFA Cho-CHang said...
September 28, 2009 at 9:23 AM

cik selamah,
ader upah tak?

cik seLamaH KunDang said...
September 28, 2009 at 11:14 AM

upah plain water?mau??best tuh.sedap tekak

~dARlee zURiS~ said...
September 28, 2009 at 11:36 AM

alahaii..kesiannye
sabar je lah ek
nk marah pun tak guna
nk sumpah seranah pun,buat penat kita je
doa je lah bnyk2
mudah2an penyangak2 tu tak dtg g dah.

ezany said...
September 28, 2009 at 12:00 PM

bomohkan jer penjenayah tu.. xpun pegi rompak rumah dia pulak..

AiFA Cho-CHang said...
September 28, 2009 at 12:22 PM

cik selamah,
boley jugak. plain water spritzer seumur idup.

zuris,
tu la zuris kan.. org stuju dengan zuris.kalo dier dtg pon nak je ckp, kalo nak rompak, sila kemas balik.

ezany,
good idea sbb penyamun nie ader tertinggal baju kat umah kteorg

purliklady said...
September 28, 2009 at 12:53 PM

burukkk beno muka tak pakai make up, bertopengkan makeup sekilo ajer !

Aida The Pink Goddess said...
September 28, 2009 at 1:02 PM

ayih sapa gik tok pa?

she's perfect naked face, i've seen her live ok..

AiFA Cho-CHang said...
September 28, 2009 at 2:27 PM

aida,
urg sama ya.. ciri2 yg sama bah.. try to be our la usurpadora..

purliklady,
xder la make up smpai sekilo.. i mana mampu nak pakai MAC byk2.. pakai sikit2 cukup le... lain la mcm u kot..kaya..

cik seLamaH KunDang said...
September 28, 2009 at 5:14 PM

sapa perliklady???dengki semcm.ko kah yg rompak umah kitaorg ni..

AiFA Cho-CHang said...
September 28, 2009 at 5:42 PM

selamah,
peminat fanatik kami agaknye...

Ani Inherown said...
September 29, 2009 at 12:20 AM

adohhh redha jak bunyi nya... hmmph yalah jangan nya datang agik kelak. susah eh mun rumah dah kenak aim. might as well coba carik tpt baru jaklah.. haishhh . sik pun make friends ngn jiran pa indah..

AiFA Cho-CHang said...
September 29, 2009 at 7:41 AM

wani,
kitak duhal ani inherown tok.. hehe. yalah tek. semua jak urg mdh gya.. yalah terpikir juak tok..hehe. polah2 jak redha.. halal jak pencuri ya. huhu

cik seLamaH KunDang said...
September 29, 2009 at 9:32 AM

dem.xphm sepatah pun.pasni nk ckp jakun