Jardness contest: If Tanggang was a girl, her name would be...?



Hampir setiap hari, umi saya hantar sms dekat saya bertanyakan samada saya dah beli baju raya untuk dia ngan abah ke belum. Saya dah janji nak beli ketika saya turun KL tempoh hari. Tapi sebab tema kaler baju raya family ASZA tahun ini adalah kaler silver, satu Masjid India saya pusing, susah beno nak jumpa baju Melayu and baju kurung moden kaler silver. Kalau ada pun, dekat butik mahal di SEMUA HOUSE tue, tu pun harga ratus-ratus.


Tapi, tak sangka pulak ketika saya jalan-jalan di Kulim tempoh hari, saya terjumpa baju yang memenuhi spesifikasi yang umi saya mahukan. Baju Melayu silver dia pun murah, x de la sampai ratus2.


Walau bagaimanapun, rezeki untuk membeli baju tue minggu lepas tidak mengizinkan. Ini kerana duit saya telah terbang sebanyak RM500 ke atas operasi bedah Shiro-(alkisah panjang macam hikayat Merong Mahawangsa, so kita skip). Maka dengan itu, saya terasa buntu dan terus berdoa panjang-panjang dan tekun supaya saya diberikan ilham untuk mendapatkan sumber rezeki yang lain. Dalam erti kata yang lain, "kat mane la kamek nak cekau duit di kala hari nak raya ..."


Tiba-tiba, saya teringat khazanah berharga saya yang tersimpan sekian lama di ceruk bilik, Saya pun menuju ke sana dan mengambil seuncang khazanah tersebut. Ini lah harta karun tersebut. (Walaupun duit ni sebenarnya dikumpul utk beli TV LCD 40inch taun 2011 nanti.)

(***Sepatutnya ada gambar syiling banyak2 kat sini, tapi Jard kata 1 photo per entry je..)


Nanti saya nak ke Bank Negara menukar syiling ni ke wang kertas agar dapat membelikan baju raya yang umi saya nak sebelum umi saya merajuk dan membawa diri ke Batu Belah Batu Bertangkup. Di bulan Ramadhan yang mulia ini, marilah kita doakan nilai harta karun ini mencukupi agar niat murni saya terlunas.

bye-bye my LCD TV...


(Jard kata kene ada gambar penulis. So, gambar ni diamik sambil I drive berkelajuan 80km/j, kalau ade ape2 jadi time tu, mesti ada hantu Aifa mencari Jard lepas nie.. Heee, takut x?)


Oh ya, spesifikasi baju yang di-wish oleh umi saya adalah seperti tertera dalam sms berikut.


"Umi mok baju nak tangan nya kedak urg kinek tok ..." or dalam bahasa 1Malaysia nya, "Umi mahukan baju yang tangannya berfesyen zaman sekarang..". Siapa tahu fesyen macam mana yang umi saya mahukan?


Mesti lah baju yang tangan nya ada gelembung-gelumbung udara tue… Baju yang kalau kita jatuh dalam kolam renang pun kita boleh timbul balik… Pandai Datuk Siti kita create trend!

(***Sepatutnya ada gambar lagi di sini)


Sebagai mengakhiri cerita, begitulah saat indah Ramdhan saya tahun ini, iaitu duit LCD TV idaman ditukar jadi baju raya abah and umi. Kalau lah Tanggang itu perempuan, mesti mak dia TAK sumpah dia jadi batu, tapi jadi duit . Baru berfaedah...


FurFle notes: Kalau abah saya tahu saya guna duit ni nak beli baju raya dia, mesti dia marah. Sebab time saya tanya size baju melayu dia, dia cakap dia xmo baju raya, dia nak buku je. Tapi, buku di hari raya? Mana mungkin...! Kombinasi x sesuai le abah... Ibarat makan mashmellow bercicahkan sambal belacan.


15 doll(s) whispering:

Jard The Great said...
September 11, 2009 at 8:56 AM

oit..oit... sila pastikan terma dan syarat dipatuhi.. ehehe.. =p =p

Jard The Great said...
September 11, 2009 at 9:00 AM

nways.. ku dah link entri neh.. chumel lak citer neh.. hoho..

terima kasih!

AiFA Cho-CHang said...
September 11, 2009 at 9:02 AM

ape yg x dipenuhi lg ek? penat aku wat check list...

AiFA Cho-CHang said...
September 11, 2009 at 9:05 AM

oh.. link dalam entry ek.. jap jap.. x reti nak wat.. nak belajar sat...

en_me said...
September 11, 2009 at 9:17 AM

garangnyerr jardd.. ehehe, n salamm ramadhan tuan umahhh.. good luckk

al-Wann said...
September 11, 2009 at 10:20 AM

ala cian..nmpknya kena kmpul duit lagi laa nak beli tv lcd tue..he2..

sapa shiro 2?member zerro ker?

AiFA Cho-CHang said...
September 11, 2009 at 10:31 AM

jard,
dah update dengan memenuhi syarat (kot) ;p

en_me,
haha. dier tegas je tue. mana taw dier nak pilih sy sbg pemenang dah kot, tu yg trus cek penuhi syarat ke x.. hehe

tq2. doakan ye.. haha

al-waan,
itu la.. xpe, lambat lagi nak beli.. 2011 nnti.

hee.. shiro tue krete saye..zerro suke shi shi bawah dier.. ;p

cik seLamaH KunDang said...
September 11, 2009 at 11:51 AM

punggah..aifa dah rosak minda.dulu dia sekema..

AiFA Cho-CHang said...
September 11, 2009 at 12:29 PM

selamah,
kalo begitu, nak salahkan siape ek?

QueenWizza said...
September 11, 2009 at 3:46 PM

hahaha join contest jard.

gud luck. dpt adiah nnt divide dua! :D

Anonymous said...
November 20, 2009 at 11:44 PM

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]adobe acrobat reader 9 software free download, [url=http://firgonbares.net/]is discount software house[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] make windows xp look like vista desktop software canada
adobe software training [url=http://firgonbares.net/]List Software Downloadable Software[/url] order taking software
[url=http://firgonbares.net/]Extended Mac[/url] to get cheap software
[url=http://firgonbares.net/]6 month trial of kaspersky[/url] nero 9 license
9 Advanced Mac [url=http://firgonbares.net/]office 2008 software[/b]

Anonymous said...
December 1, 2009 at 9:43 PM

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]old macromedia software, [url=http://sunkomutors.net/]buy adobe dreamweaver[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] coreldraw x3 graphics suite buy photshop
canada software market [url=http://sunkomutors.net/]free microsoft money software[/url] which software to buy
[url=http://sunkomutors.net/]software with academic discount[/url] to buy dreamweaver 8
[url=http://sunkomutors.net/]software order number[/url] software buy now
microsoft academic software alliance [url=http://sunkomutors.net/]oem vs retail software[/b]

Anonymous said...
December 7, 2009 at 4:18 AM

[url=http://bariossetos.net/][img]http://vonmertoes.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]microsoft educational software, [url=http://bariossetos.net/]windows vista sp2[/url]
[url=http://vonmertoes.net/][/url] Suite X4 Retail Price school software discounts
lowest price software [url=http://bariossetos.net/]order for software[/url] faculty discount software
[url=http://bariossetos.net/]vio software discount[/url] adobe photoshop cs4 serial number
[url=http://bariossetos.net/]microsoft office 2003 home and student key[/url] coreldraw 10 setup scanner
cheap gis software [url=http://bariossetos.net/]software deals[/b]

Anonymous said...
December 12, 2009 at 2:59 AM

[url=http://murudobaros.net/][img]http://murudobaros.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]to buy software from, [url=http://murudobaros.net/]filemaker pro 10 bible[/url]
[url=http://murudobaros.net/]acdsee 6[/url] buying pirated software software price quotation
free try quarkxpress 5 [url=http://murudobaros.net/]buy software photoshop[/url] how do i download acdsee 9
[url=http://murudobaros.net/]software no purchase[/url] adobe photoshop 6 software
[url=http://murudobaros.net/]software volume discount[/url] nero 6 serial number
windows xp boot disk [url=http://murudobaros.net/]buy windows xp[/b]

Anonymous said...
December 26, 2009 at 8:09 AM

[url=http://bariossetos.net/][img]http://hopresovees.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]free adobe photoshop cs3 styles, [url=http://hopresovees.net/]quarkxpress passport 7 vista[/url]
[url=http://bariossetos.net/][/url] software with academic discount acdsee versus elements
nero 9 patent authorization [url=http://bariossetos.net/]cheap old software[/url] software reseller discount
[url=http://vonmertoes.net/]education discount on software[/url] Pro Mac OS
[url=http://vonmertoes.net/]software change orders[/url] windows xp service pack 3
nero update [url=http://vonmertoes.net/]student discount softwares[/b]