7 Syawal!

Assalamualaikum and Salam 7 Syawal!


9 am from Pontian. heading to Parit Yaani at Yong Peng


I served you guys the photos during beraya at Johor. No photos at in laws because his family is quite bertatatertib and sopan santun so I kena control-control perangai, takkan nak menggedik-ngegeh bergambar ala-ala di Baitul Asza itu. So, the photos include all my journey from Kukup, Pontian to Kulim, Kedah.


His mum kept talking about Berasak. So this is it. One of Javanese food.


Itu adalah nasi lemak yang dikukus, kemudian diletakkan dalam daun pisang, then direbus pulak. (Betul ke info saya?)


Our first destination is Mak Chak's house.



Oh, begini la hidangan kuih raya di Semenanjung.


Pinkish layer cake served there.


Mak Chak told me, " Ni serius Mak Chak cakap, Aifa memang boleh masuk family kiteorg..."
+) Malu nye saya (blushing*blushing*) tgk tulisan pun jd pink pink sbb malu
Thanks Mak Chak and Elly for the wonderful superb Soto!

Next pit stop would be Ziela's house at Parit Jawa.


Lontong yang juga sangat sedap! Kenyang*Kenyang.


I reached rumah Ziela! O yey.
Hmm, thinking of this, only 2 girls of Micro-E 's house je belum sampai. Najah's in Kuantan and Sya's in N9. Yang lain, completed!


Bergambar skema dengan kereta Persona cik Ziela


"Ni haaa, pagar langgar kereta aku hari tue" kata Ziela sambil menunjuk kesan calar balar di keretanya.


Jumpa lagi Cik Ziela. Cepat-cepat kawen ye.


Penyumbang utama rehat di RnR dan Stesen Minyak
Po0p0o-6x!
Shishi 2x!

Nasib baik la I sayang you Zerro hoo!

Rehat seketika di stesen-stesen Petronas sebelum meneruskan perjalanan



"Thanks sayang sebab buat family org sayang dekat dear" Mr Ai-Fa said.
Habis dah nikmat 7 Syawal. *Harap-harap lepas nie ada org jemput ke rumah terbuka lak* Hee.
Syoknya Raya! =)
Sekian, Kamsahamida~


5 doll(s) whispering:

Jard The Great said...
September 27, 2009 at 7:19 PM

perghh........ mesti ko gabra kan? meeting the inlaws... ;p

cik seLamaH KunDang said...
September 27, 2009 at 7:21 PM

haha..finally ada pic ngn kasyfi..lalalala..sy bila lg?

AiFA Cho-CHang said...
September 27, 2009 at 7:33 PM

jard,
aah.. trus x menjadi diri sendiri.. hehe

cik selamah,
tu le. dh ry ke7 br jumpe.. huhu upload la cpt2..

Aida The Pink Goddess said...
September 27, 2009 at 10:28 PM

epaaaaaaaaaaaaaaaaa...y so lil photo?

eppyyyy: ur so lucky2!

AiFA Cho-CHang said...
September 27, 2009 at 10:59 PM

aida,
sebab berlakon jd sopan santunn di sinun... hehe